Ana içeriğe atla

Down Sendromu- Farkında olun



Ne olur dışlamayın farklı olanı..

Sen bizim gibi değilsin o zaman bizden değilsin demeyin..

Daha zor bir çocuk, daha zor bir insan diye yaşama katılma hakkını elinden alamazsınız, sizim de buna hakkınız yok..

Hepimizden daha çok sevgi dolu yürekleri kırmaya utanın..

Dowm sendromu;

*Bir eksiklik değil; onların sizden bir fazla kromozomu var. 46 yerine 47 kromozom..
* En fazla görülen genetik sıkıntılardan. Her 691 doğumdan birisi down.. Türkiye de resmi rakamlarda 70bin kadar down sendromlu var.. Her kayıtta olduğu gibi daha fazla olduğuna eminim..
* Down sendromu genellikle trizomi 21 olarak anılır . Aslında trizomi 21 % 94 le en fazla görülen alt grup. Translokasyon ve mozaik olarak da çeşitleri var..

*Down bir hastalık değil, ilacı yok tedavisi yok,öldürmüyor vs.. Sadece bir farklılık ve bol eğitim , bol anlayış, bol sevgi istiyor...

* Kediler ve kaplanlarda da tanı konmuş olanlar var
* 10 Kasım 2011 de ( bizim için anlanmlı bir gün daha da anlamlı olmuş bir açıdan..) BM tarafından kabul edilmiş 21 Martın Down sendromu farkındalık günü olması..

Bilgileri tekrar edelim dedim..

Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Çok teşekkür ederim kendi adıma bu konuyu ele aldığınız ve böyle güzel anlattığınız için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, keske herkes duyarli olsa da bunlara gerek kalmasa

      Sil
  2. Rica etsem tek soruluk anketimi cevaplarmısınız çocuk gelişim alanında yazan severek takip ettiğiniz görüşüne saygı duyduğunuz bir yazarla ilgili seçenekler var zaten
    http://cocukkkgelisim.blogspot.com.tr/2017/03/rica-etsem-anketime-katilir-misiniz.html

    YanıtlaSil
  3. Gerçek dostlar kromozom saymaz. En güzel bu slogan özetlemiş. Ayrıca bu çocuklar gerçekten çok özel ve sevgi dolular. Hayatımıza farklılığın yanı sıra güzellikte katıyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Dışlamak, kötü davranmak hele onlara:(((çok üzülüyorum, inşallah bir tedavisi bulunur:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önlemenin bir yolu olsa, ya da kötü etkilerini tamamen ortadan kaldırabilmenin.. Hayat onlar için e aileleri için de daha kolay olurdu..

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)