Ana içeriğe atla

18 Mart !!

!8 Mart..

Günün ilk saatleri..


Biz şimdi sıcacık evimizde,eşimizin çocuğumuzun yanında...

Aklımdan geçe bira evvel yatıp uyumak..


Oysa o civanlar yiğitler neler yaşıyordu bu saatlerde..


Bu mevsimde Çanakkale'ye gittiniz mi hiç.. Nasıl soğuk nasıl yaz olur...Sarıkamış'a benzemez elbet.. Yinede üşütür, dondurur...

Ana kuzuları analarının sıcacık kucakları yerine soğuk toprağa kıvrıldılar bu gece..
Yar olanlar sevdaları yerine tüfeklerine sarıldı...
Babalar yavrularının hasretini vatan savunmasında dindirdi..

Vatan sağ oldu onlar yerine...

Ne günlerden geçtik geldik biz bu günlere.

Her 18 Martta hep yemek listesi olur y meydanda gündemde.. O günlerin tek zorluğu yemeklerdi ya çünkü...





Nedir bu insanların savaş tutkusu..

Daha bir asır geçmemiş dünya savaşlarının üzerinden, her yerde kan ve barut var yine..


Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor 
Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.. 
          Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer...


Mevlam bu millete tekrar böyle acılar yaşatmasın, tekrar bir İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın..
Mevlam bizi vatansız bırakmasın...

1071 den bu güne bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun...

Vatanımız var olsun..


Ayrıca şu habere bir göz atın isterim : tık tık


Yorumlar

  1. Fenerbahçe, GS ve Beşiktaş konusunu bilmiyordum, iyi ki link vermişsin, Sözcü'yü her gün tıklarım ama ona tıklamamıştım. Bence de ilk üç madde çok önemli, özellikle Rus devrimi olmasaydı Rus halkı daha kimbilir kaç yüzyıl Çar zulmü çekeceklerdi, tıbbiye konusu her zaman çok üzer beni o yıl kimse mezun olamamış çünkü hepsi Çanakkale'de şehit olmuşlar:( hepsinin mekanı cennet olsun..
    Kalemine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor zamanlar geçirmiş bu topraklar..tekrari gelmez umarim..

      Sil
  2. Mekanlari cennet olsun ve insallah vatanimiz ebediyete kadar sağ olsun.Savaşlar son bulsun insanlar ve hatta canlilar zarar görmesin :(

    YanıtlaSil
  3. Haber linkini iyi ki bırakmışsınız çok teşekkürler. Vatanımız sağ olsun. Her 18 Mart'ta içimde fırtınalar kopar.Ata'larımızın ruhları şad olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatan sevgisini bizden sonraya da aktarabiliriz umarım.. Şimdiki nesil ürkütüyor beni..:(

      Sil
  4. Amin... Vatanımızın kıymetini bilmek ve sahip çıkmak için elimizden geleni yapmalıyız. Sen de çok güzel özetlemişsin, emeğine sağlık. Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Ben size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum. Bu sözü her duyduğumda gözlerim dolar burnum sızlar. Dünyanın verilmesi en zor emridir diye düşünüyorum. Dünyanın görmüş olduğu en büyük başkomutanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilmesi de uyulması da en zor emri hatta.. Hepsinin ruhları şad olsun..

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)