Ana içeriğe atla

ya sabır..





Ertuğrul fena bu ara.. her şeye itiraz herşeye mızmız... terrible two- 2 yaş sendromu dedikleir buysa işim zor valla!!! hele gelişim geriliği olup sürekli aktivite ile eğitimi gereken bir çocukta hiç çekilmiyor :(

Oturup ağlamak istiyorum.. hiçbir şey yaptıramıyorum.. en sevdiği şey en kolay yaptığı şey,araba sürmek veya halka oyununu bile ben hadi yapalım diyince itiyor bağırıyor..

tutunup kalkıyordu evin çeşitli yerlerinde, onu da bıraktı iyice.. hep yatsın en iyi ihtimal emeklesin..

şimdi yine uğraşıyordum oyuncakları kutuya atmaca oynayalım diye.. kendini geriye atmalar, yere aytmalar.. bağırmayım hatta vurmayım diye kaçtım yanından geldim 2 satır yazayım dedim...

offf.. geçecek elbet bu günler de ama nasıl..

elbet halimize şükür bin beteri var.. ama bazen gücüm- sabrım tükeniyor... :(/

Yorumlar

  1. Şapşik anne allah kolaylıklar versin hiç sabrın tükenmez ben buna eminim sen çok güçlü ve bol enerjili bi annesin biraz kendi haline kalsın.. bir de gerçekten enerjilerini atacak alanları öyle kısıtlı malesef :( benim bu dönemi atlatma şeklim bol öpücük bol masaj ama erkek çocuklar için bu teknikler azıcık kapsam dışı sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bol bol sarılıp öpüyordudm ama bu ara sarılmak öpülmek de istemiyor kendisi istediği zaman gelip sarılıp 2 saniye falan) hop kaçıyor..
      teşekkürler sözlerin için bu arada :)

      Sil
  2. canım benim :) kıyamam yaa 2 yaş zordur tabi.keyif almıyordur o aktivitelerden müzikli çalıgılar hoşuna gidebilir. marakas yapın . davul yapın tencerelerden. o da kendi müziğini yapsın ;) orkestra kuracağız de. araba sürmek evet onlar için en keyiflisi benim oğlan da öyle. şehir kurun ilaç kutuları binalar olsun. ya da başka objeler. araba turuna çıkın ana oğul :) düt düt kırmızı yandı dur de ceza kessin :) arabalar en sevdiğiyse onun üzerinden oyunlar oynayın canım. stickerlar alın arabalarına yapıştırsın süslesin arabalarını. yerim onu ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz bunları yapabilecek düzeyde değil malesef :( minik piyanosu var davulu var ama çabuk sıkılıyor :) ayran gönüllü benim oğlum :P bir de özel eğitimden ve fizik tedaviden dolayı evde yapmamız gerekenler var ama heep itiraz..bir kaç seanstır derste de itiraz halinde.. :/ zevk alma konusunda evet hiiç zevk almıyor. parka gitmek dışında hiç bir şeyden zevk almıyor diyebilirim :)

      Sil
  3. Kolay gelsin:))ama var ya, 20'li yaşlara geldiklerinde keşke hep 2 yaşında kalsalardı diyorsun:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyüdükçe derler büyüyor evet annem benden hala çekiyor :)

      Sil
  4. Ya Allah'ım ben nasıl bir bunak olmuşum, ismin sayfanın ta en altında yazıyormuş, şipşak anne deyip duruyorum Tuba'cığım, kusura bakma ancak farkettim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adımın yazdığının hiç farkında değilim :) şapşik anneden rahatsız değildim :) estf. :)

      Sil
  5. Bizim de cok uyuz geçti o günleri. Yerlere yatıyor, ağlıyor, tutturuyor, tatmin olmuyor, önerilere ilgi duymuyordu. Ben kendi hızımı en yavaş seviyeye getirip, sabır konusunda zirve yapmıştım. Başbaşa evdeydik bir de hep. Nasıl bi moda girmissem, o öyle yaptıkça ben 'hsklisiiiin cook mutsuz olduuuun biliyoruuuum' diye eşlik ediyodum. Ne yapsam işe yaramadi. Sadece ben sakin kaldım, bana yaradı yöntemler. Yoksa o hep aynıydı. Ve bir aydır kesildi, yok. Bildiğin agresif değil artık. Vurma isteği filan geliyorsa kesinlikle kendini sakinlestirme taktiği bulmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulmalisin. Onun gelisiminin bi parçası sonuçta.

      Sil
    2. henüz vurma isteği yok; kendisini yere ve arkaya atmaya meğilli..zor dönemler..umarım kazasız belasız atlatırız biz de :)

      Sil
    3. Vurma Doğu'da da yoktu. Aynen yere, arkaya atardı.

      Sil
    4. Pardon, ben bebeklerdeki vurma isteğine değindin sandım. Anlaşıldı şimdi.

      Sil
    5. isteksizlik hayyıır deme itiraz vs.. genel olarak döneme itiraz ettim aslında :D

      Sil
    6. Geçiceeek merak etme. Her şey tatlı hatıra olacak.

      Sil
  6. 2 yas daha siddetli oluyor da tum annelik seruveni sabir istiyor.. bir sekilde yoluna gircektir.. asla yalniz degilsin bunu bil..insan kotu seyleri hep unutuyor, sonradan hep guzellikleri hatirliyor sakin unutma :)

    YanıtlaSil
  7. Biliyorum geçecek demek çok havada geliyor ama gerçekten geçiyor inan, sabır dilerim! Bazen diştir hastalıktır ortam değişikliğidir, onlar da tetikliyor. En iyisi kendi haline bırakmak, sakin kalmak. Sabır dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim.. biraz kendi haline bırakıp biraz suyuna gidip arada başka çaren yok yapacaksınla idare ediyoruz şimdilik :) evet geçecek eminim.. 2 yıl o kadar çabuk geçti ki...

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)