Ana içeriğe atla

Kandilin mübarek olsun..




Regaip kandili 3ayların müjdecisi.. Kıymetli gecelerin ilki..

Regaip kandili, kadir gecesinden sonra kıymetli gece sayılabilir aslında. Regaip değerli, kıymetli,kıymeti bilinmeli gibi anlamlara geliyormuş. Bu gece iyi değerlendirilmeli, ihsanlardan fayda alınmalı demekmiş..



Yanlış hatırlamıyorsam ( google amca buna dair bir şey yazmıyor ya da ben bulamadım ama yine de... ) bu gece bütün kaza namazlarını sıfırlamak mümkün (kelime için kusura bakmayın)

Bu gece için mi mirac gecesi için mi çok emin değilim, kılınan namzalar 80 yıla denk sayılıyor. "Gönülden inanarak istiğfar ile mümkün olduğu kadar kaza kıl, sonra namazına devam et, Allahın izni ile ahirete hiç bir borcun kalmaz namazdan yana" demişti bir ablam ben üniversite öğrencisi iken.. Ben dinleyebiliyor muyum hayır, ama size iletmiş olayım.. Belki buradan 3~5 sevap kaparım...

Bu gece hiç bir şey yapmazsanız bile dua edin.. Kendiniz için, sevdikleriniz için, ülkemiz için... Oğlumla bizi de unutmayın: ) Allah kabul etsin inşallah..

Ektra not; kandil gecesi ismi nereden geliyor biliyor musunuz? Eskiden önemli gecelerin akşamı cami minarelerinin ışıkları yakılır, evlerin pencereleri kandiller ile süslenirmiş.. O yüzden de bu değerli dini gecelerin adı kandil gecesi olmuş: )

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Senin de kutlu olsun. Ah, ah, şimdi o gökteki yaratıcı 3 yaşında bebek tecavüze uğrayıp, bağırsakları parçalanırken ve dövülüp, hastanede günlerce yatıp sonunda ölürken, ve böyle hadiseler her gün dünyanın her yerinde yüzbinlerce olurken, ağzı var dili yok kediler, köpekler işkence görürken seyrediyor "yap, yap, sonra kıyamette seni cehenneme atacağım nasılsa" diyor ya...(bana söylenen de bu) valla hiçbir inancım kalmadı, yani kusura bakma böyle kötü bir dünyayı seyreden bir Allah varsa ya Allah çok zalim, ya da insanların kendi kuruntusu....:((( ha ya da dünyayı bir tür enerji yarattıysa da, insanlara neler olup bittiği ile ilgilenen bir varlık türü değil...:(

    :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peygamber imize söz vermiş Allah "senin ümmetine toplu helak yapmayacağım "diye.. Yoksa sadece ters ilişki var diye lut kavmini helak eden Rabbim çoktan yok etmiş olmalıydı bizi,bütün dünyayı.. Ama her yerde müslümanlar var ver bu da toplu helak olmasını önlüyor...
      Ama bence şu an kıyametin tam zamanı..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Sana da,hepimize cookk daha mutlu kandiller inşallah

      Sil
  3. Canım, kandilimiz mübarek olsun.3 aylarımız hayırlı olsun. Bizim en büyük acizliğimiz, eğer bir olumsuzluk olduysa, uzaklaşıyoruz duadan, dualarımız kabul olmuyor da bunlar başımıza geliyor diyoruz. İmtihan dünyasındayız. Dünyada da ahirette de mutlu olanlardan oluruz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, iyilikler bizden kötülükler yaradan 'dan diyoruz hep..oysa hepsi O 'ndan ve hepsi sınav.. Sevdiklerimiz ile iki cihan mutluluğu bizlerin olsun inşallah

      Sil
  4. Hayırlı kandiller olsun inşallah
    dua etmeyi unutmayalim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah... Bütün blogger arkadaşların günahları af duaları kabul olsun inşallah

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)