Ana içeriğe atla

Haydi Hep Beraber Moral Olalım!!




Sevgili arkadaşımız deeptone un blogunda gördüm yazıyı.. 4 yaşında lösemiyle tanışmak durumunda kalmış bir kızçık için moral desteği sadece istediğimiz..
Her lösemi haberi içimi ürpertiyor.. Ya bir gün benim de başıma gelirse? oğlum o minnak bedeniyle nasıl dayanır?! Allahım sen koru ya Rabbim..düşmanımın evladını bile koru...

Kanser yüzünden lisede sınıf arkadaşımı 1 hafta içinde kaybettim.. Güzelliğini kıskandığım bir kızdı baya bir süre vicdan azabı çekmiştim hatta aramızda kalsın da..

Üniversitede iken bir asistanımızın oğlunu kaybetmiştik lösemiden.. Tanı koyuldu;tedavi başladı, iyileşti dediler, tekrarladı ve gitti.. Hepsi bir kaç ay içinde oldu.. :(

Yakın geçmişti bir arkadaşımın oğlu aldı tanıyı, o da uzun süre hastanede yattı,annesi çalışamadı yanında kaldı, çileler.. Çok şükür o kurtuldu.. İnşallah her çocuk bu kadar şanslı olur..

Neyse sözü çok uzatmayım.. İlik, para , oyuncak vs değil istek.. Bir mektup; bir kaç satır, kartpostal; el yapımı (mümkünse çocukların elinden) resimler... El yapımı ev yapımı küçük mutluluklar yani...

Anne adı: Burcu Malkoç kızının adı Berfin..

Adres:  Güneş/Osmaniye Mahallesi/Fildamı Aralığı Sokak/Fildamı Sitesi/A Blok/Daire 3/Bakırköy/İstanbul

Orijinal yazıya ulaşmak isterseniz buyrunuz linki..
Buradan sonrası orjinal yazının kopyasıdır:



Bir blog arkadaşımızın yakın bir dostu ve liseden arkadaşının dört yaşlarındaki kızına lösemi aml m7 teşhisi kondu. Şu anda Atakent Acıbadem Hastanesinde tedavisine devam ediliyor ve ihtiyaçları olan sadece dua, sevgi ve gülümseme.

Yalnız olmadıklarını hissettirmek için anne Burcu hanıma kısa bir destek mektubu ve beraberinde kızı Berfin için de kısa bir mesajı olan renkli kartpostal ya da çocuklarımızın, yeğenlerimizin yaptıkları resimler veya benzeri materyaller gibi bizlerin desteğini belli edecek ve bir an olsun gülümsetecek bir mektup-kart göndererek onlara bir sürpriz etkinlik düşündük. Amaç, sadece, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve gülümsetmek.

Siz de onlara bir şey gönderip destek olur musunuz?

Adres: Burcu Malkoç Güneş/Osmaniye Mahallesi/Fildamı Aralığı Sokak/Fildamı Sitesi/A Blok/Daire 3/Bakırköy/İstanbul

Hazırladığımız kartları, mektup zarfının içinde Berfin'in direk kendi adına ayrı bir zarfa eklersek güzel olur. Bu savaşı kazanmasını ve ilerde bunları saklayıp bakmasını umuyoruz.

Berfin Güneş'in en sevdiği renk yeşil ve en sevdiği karakter Karlar Ülkesi Elsa.

Bu şekilde destek olabiliriz. Bu duyuruyu sizler de bloglarda paylaşabilirseniz seviniriz. Arkadaşlarınıza da söyleyebilirsiniz tabii. Blogçu arkadaşımız ise sevgili Pınarpare, Pınar Yiğit Solhan. O, bunu feys sayfasından duyuramıyor. Burcu hanım görebilir diye veya aileden, arkadaşlardan gören olur ve etkinliğimiz sürprizliğini kaybeder. Sizler, Pınar hanıma yazmak isterseniz, blogdan yazabilirsiniz veya feysine direk mesaj gönderebilirsiniz, Burcu hanım veya yakınları görmesin diye. Pınar hanım, blogundan da duyuramıyor.

Bizler bloglarımızdan duyurabiliriz, feysten veya twitten direk  mesaj yoluyla duyurabiliriz ya da isteyen elbette telefon yoluyla duyurabilir. Önemli olan, Burcu hanım ve Berfin kardeşimize sürpriz bir destek. Bir moral kaynağı, bir gülümseyiş yüzlerinde.

Pınarpare Pınar hepimize sevgilerini iletiyor, teşekkür ediyor ve destek olacağımızı umut ediyor. Ben de öyle tabii.

Sadece mektup, kart, resim benzeri destek istiyoruz Berfin için. Para, ilik gibi şeyler değil. Gönlümüzden kopan kelimelerle moral depolamak niyetimiz.

http://delinindelisi.blogspot.com.tr/?m=1    (Pınarpare'nin blog adresi)

Unutmayın, bu Berfin'e ve annesine bir sürpriz. Eğer bir sorunuz olursa Pınar hanıma feys sayfasından gizli mesaj yazın, sadece o görsün mesajınızı. 

Yorumlar

  1. Off...çok kötü:( Allah hakikaten kimseyi evlat acısıyla sınaması:(

    YanıtlaSil
  2. baksana, yorum yaptın ya bu yazıya, sana bir mesaj var yorumlardaaa.

    YanıtlaSil
  3. Allah şifa versin çok zor minicik bir bebekti daha dün şimdi o küçücük bedeniyle koskocaman bir hastalıkla boğuşuyor :( çocuklara hiç yakışmıyor böyle hastalıklar Allah hepsine şifa versin

    YanıtlaSil
  4. Bazen ben de bunu düşünüyorum. Ama şu da var. Başımıza geldiğinde, düşündüğümüz kadar acıtmayacak, çünkü mücadele ediyor olacağız. Savaşacağız tüm sevgimizle, enerjimizle. Evet bazıları yenik düşüyor ama bu hastalığı yenenler de oluyor. Hem de baya çok. Bu güzel kızcığa en içimdeki güzel enerjimden yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki.. ama inşallah bu söylediklerin doğru mu diye öğrenmek durumunda kalmayız..

      Sil
  5. Her şey iyi olacak buna inanıyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)