Ana içeriğe atla

Neler oluyor hayatta;ne alemdeyiz..







Nuh'un gemisi çocuk terapi ve aile danışmanlık merkezinde ilk 3 aylık kur bitti. Güzel de bitti. 
Kur bitiminde yeni 3 ay başlamadan nöroloji kontrolümüzü de yaptırdık.

Şimdi yeni 3 aylık döneme bismillah dedik.. 

İlk 3 ay nasıl bitti önce oradan başlayalım..

Başlarken yapılan genel gelişim testinde ve gözlemleri itibarı ile oğlum 6-10 ay arası bir seviyede idi. Oturuş bozukluğu; emekleme yürüme olmaması gibi durumlar 6 ay civarına düşürüyordu. Sosyal anlamda biraz daha iyiydi.

Şimdi oğlumun genel seviyesi 13 ay civarı. Kaba motor hala geri çünkü henüz kendi başına yürüyemiyor . Ama ince motorda 15 ayı zorluyor bile :)

Velhasılı, 3 ayda en az 6 aylık yol aldı bebeğim.. 

Evet hala geriyiz. Ama ilerliyoruz. Oğlum da ilerliyor, öğreniyor. Onunla birlikte ben de..

El ele göz göze tam 20 ayımız bitti oğlumla, ilk bana gelişini,hamileliği de sayarsak 30 ay.. Dile kolay..Hatta dile bile kolay değil :P 

Oğlum yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerliyor. Nöroloji doktorumuz canan hanım ( canan yıldırım ) çok güzel şeyler söyledi çoookkk şükür.
Muayene sırasında tedirginlik stres, sormayı unutmuştum otizm olabilir mi diye; Allahıma binlerce şükürler olsun hayır otizm değil psikososyal motor gelişim geriliği dedi. Epilesi (sara) süphemiz vard. Dalmalar oluyordu gözlerinde. EEG temiz çıktı. Sonra whatsapp la daldığı bir anın videosunu yolladım; bu bir nöbet değil sadece bir noktaya odaklanıyor tedirgin olmayın dedi.. 

Bu güzel sonuçlar için daha önce hiç yapmadığım bir şey yapıp adak adamıştım. Şu an elimden gelen tek şey oruç olacağı için 1 gün oruç demiştim. Elbette oğlum ve sonuçları daha fazla  değerli ama adak adayınca yapabilmek lazım ya hani..ondan sebep.. Çok şükür...

Üstelik, sanki bu sonuçları beklermiş gibi oğlum da yeni bir atak evresine girdi sanki. Tek elinden tuttuğum zaman bir kaç adım atmaya başladı :) iki elinden tutarken koşacak nerdeyse :) 
Ve dün eline verdiğim keki ağzına götürmesine yardım ettiğimde ilk defa itiraz etmedi :) Gerçi fazla sevinme der gibi börek teklifimi ısrarla reddetti .. :) Olsun.. 

Hepsi olacak.. Oğlum yürüyecek, koşacak, pürelerden kurtulup çiğneyerek yiyecek, konuşacak.. Hepsi olacak Allahın izni ile.. 

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Oğlun inşallah çok çok iyi olacak. Yürekten inanıyorum. Dua ediyorum sizin için. Evlatlarımız çok değerli..Allah sana güç kuvvet versin. Oğluna da şifa versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah.. şifa arayan bütün çocuklar en kısa zamanda şifa bulsun inşallah..desteğiniz ve dualarınız için teşekkürler, Allah razı olsun..

      Sil
  2. DEminki yazına yorum bıraktıktan sonra tüm bloğu sırayla okumaya başladım ve bu yazıyı görünce valla gülümsedim, baksana 3 ayda 6 aylık gelişme ne demek, normal çocuğun iki katı gelişim göstermiş demek! :D Haydi ikinci 3 ayınız daha da güzel geçsin inşallah!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)