Ana içeriğe atla

Bebekte Gözlük



Henüz 18 aylık bir çocuğu gözlüğe alıştırmak hiiiiccc kolay olmadı.


5~6 aylık iken takan bebekler daha kolay alışıyormuş, doğrudur inanırım. Bir de biraz daha büyümüş aklı başında olanlar..

Biz aslında tee 10 aylık civarı iken göz doktoru muayenesini yaptırmıştık. Pendik yüzyıl hastanesi göz bölümünde yapıldı.

Benden size tavsiye, herhangi birşey var mı diye bir şüphe ile gidiyorsanız kontrole,bir göz hastanesine gidin. Çünkü minnak bebeklerin gözleri de minnak. Kontrol edilecek makinaları da farklı.

Biz göZlerinde kayma şüphesi ile gitmiştik. Bir de 1yaş civarı bir göz kontrolü öneriliyor bütün bebeklere. Bir şey yok demişlerdi. Ama bence o zaman da vardı.

Ben şüpheleniyorum gözlerden,annem şüpheleniyor. Ama.doktor bir şey yok dedi diye tekrar götürmüyor idim kontrole.

Nuhun gemisi çocuk terapi ve aile danışmanlık merkezine başladık. Orada öğretmenleri de gözlerde bozukluk var deyince gittik tekrar nükhet hanıma. Yine pendik yüzyıl hastanesi göz bölümüne. Damla ile baktı, "bence bir sorun yok ama içinde rahat etsin diyorsan götür bir göz hastanesine " dedi. Iyi ki götürmüşüm.
Dünya göz pendik şubeye gittik önce. Hemen damla varken. Orada bir bozukluk var ama 3ay bekleyelim dediler.
E bu çocuğun gözü bozuk ise niye bekleyim, hele görmek gelişiminde bu kadar etkili iken..ve gelişim geriliği varken..
SGK süresini bekleyip 10 gün sonra yine dünya göz e ama başka bir şubeye,altunizade ye gittik.
Göz kontrolü neymiş orada öğrendik.
Öyle çocuk durmuyor hadi bununla idare edelim olmuyormuş.
Gözlere bakabilmek için 1 çay kaşığı dormikum ile pelte kıvamına getirdiler oglumu. :)
Ve sonuç, 2~2,5 astigmat, 1.5~1 miyop...

Gözlükleriyle 3ay geçti. Daha yeni yeni alıştı. Sadece uykusu gelince çıkarıyor,bir de arabada yolculuk uzarsa :)
Şükür alıştı. Gözlük çocuğun etrafa bakışını,ilgisini bile artırdı. Kafasını öne eğmekten vazgeçti çocuğum..

Velhasılı,1yaş kontrolü için bence hiç bebeğinizi riske atmayın ve direk göz için özelleşmiş bir merkeze gidin..

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. kyamam ya, kontrol önemli, iyi ki şüphelenmişsiniz. Takipteyim artık, sizi de benim bloguma beklerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz sefa getirdiniz: ) hemen geliyorum..sevgiler

      Sil
  2. yani doğuştan ha ne ilginç de mi yaa :)

    YanıtlaSil
  3. Burun hokka gözlük çok sevimli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yorumu.daha.yeni.gördüm ya :)) teşekkürler: )

      Sil
  4. Merhaba çok şeker olmuş tur gözlükerı ile eminim ☺ benim kızımda şuan 7 aylık doğduğun dan beri kayma fark ettim geçer dedim ama geçmedi 5 aylıkken doktora götürdüm meğerse uzağı ve yakını bulanık görüyor mus 1 yaşında gözlük dedi sızın dediğiniz gbi benim.kızım da alttan yukarı bakıyor du yavrum meğerse net görmek için yapıyor mus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul şu an takmıyor gözlüğünü malesef :( evet şeker oldu ama çıkarıyor hatta taktırmıyor bile.. :(ağır mı geliyor diye lastikli gözlük de aldık ama yok.. takmıyor :( erken konuşmuşum alıştı diye :(

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)