Ana içeriğe atla

yemek eğitimi varan 1








Bu anne sonunda kafayı kırdı..

Gelişim testlerinde genel gelişim seviyesi 12 13 ay, öz bakım becerisinde 11-12 ay çıktı oğlum. yani ortalama 1 yaş becerilerinin olması lazım.

Bu demek ki aslında eşşeğin şu anda her şeyi yemesi yiyebilmesi lazım.

O zaman acımasız anne iş başında..

İtiraf ediyorum şimdiye kadar ciddi manada hiç kıyamadım otorite kuramadım yemekkonusunda. Onu yemezse aman aç kalmasın hadi bunu yesin diye diye..

artık yok.. Önüne koyulan neyse onu yiyecek, yemdi mi keyfi bilir aç kalacak..

Bakalım ne kadar yapabileceğim.. Artık koca adam oldu . İyice aç kalmıyor sonuçta, itiş kakışla da olsa 1-2 lokmacık (cidden cık kıvamında ufak lokmalar) yiyor. 1-2 gün aç kalsa ölmez..








Öneri fikir vs ye açığım..

Bu sabah saat 7 olmadan 9 ölçek ülker hero baby 8 tahıllı meyveli kaşık maması yedi. sonrasında bütün yediği 2 parça karnabahar kırıntısı.. Fotoğrafta mevcut yediği miktar.. açlıktan uyuyamıyor, uykusuzluktan ayakta duramıyor şu anda.. :/ 







içim acımıyor mu, hem de nasıl.. ama artık yemek yemeyi öğrenmesi gerek..


güncelleme : yazıyı yazarken saat 14 civarı idi.. şu anda 16:56.. bir o kadar daha karnabahar ve biraz daha az poğaça yedi...

güncelleme: 19:00 da eve geçtik. erken çıktık işten. yolda arabada uyudu. Her zamanki gibi arabadan eve geçerken uyandı.  

güncelleme:
saat gece yarırısını 00:30u gösterdiğinde artık dayanamadım ve yie ona mama hazırladım :/ ülker hero baby gece kaşık maması 8 tahıllı elmalı..10 ölçek.. 
önce sadece 5 ölçek yedirdim..yine de uyuyamadı..01:30 da kalan 5 ölçeği de yedirdim..2yi geçrken uyuduk...
Pedogog öğretmen eşliğinde geçiyor malum günlerimiz; özel eğitim alıyor.  Öğretmenimizle durumu paylaştım. bu sistem Ertuğrulda işlemeyecektir. Geldiğinizde konuşalım dedi..Biraz da o yüzden direncim kırıldı sanıırım..

Bakalım bugün öğretmenimiz neler söyleyecek..Nuhun gemiis çocuk terapi ve aile danışmanlık merkezinin aile danışmanlık kısmını kullanmış olacağım ;) 
sevgiyle.

Yorumlar

  1. ay yazık yaaa yemesin bişi olmaz nasıl olsa yicek acıkınca yaaa yapma of yazık onaaaa :) yetiyodur yediği bi de doktorsa sor barik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acikinca yese dün yerdi işte: ) ama vazgectik eğitimden,öğretmeni erken dedi..

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)