Ana içeriğe atla

Bu sefer süperr geçti yihhuu :))





Geçen hafta bir arkadaş ortamına girdiğimizde, oğluşum diğer akranlarından geri diye içimde kıyametler kopmuştu malumunuz.. Kararsız kalmıştım bu pazar aynı ekiple bir doğum günü partisinde buluşma konusunda.. Gittik..İyi de yaptık.. Çocuk çocuk istiyor arkadaş..

Geçtiğimiz o hafta boyunca -buluşma öncesi günler ve sonraki 1-2 gün- ben zaten "dipteyim sondayım depresyondayım" modunda geziniyordum. Oğlumun yapabildiklerini değil inatla yapamadıklarını görüyordum. Doğal olarak bu direncimi düşürüyordu. İster istemez başta oğlum olmak üzere bütün çevreme de yansıtıyordum negatif enerjimi..

Neyse ki kafama arka arkaya vurulan arkadaş -aslında dost :) - balyozları beni kendime getirdi.

Çok da eski olmayan buradaki yazımda da bahsettiğim gibi, oğlum benim ruh halimin aynası.. Ben kendimi iyi hissettikçe o da daha çok gülmeye başladı. Pozitiflik bulaşıcı, en azından bir annenin pozitifliği.. Ben kendimi rahat bırakınca oğlum da rahatladı, eşim de.. Canım oğlum yeniden ilerlemeye başladı. :) Bugün öğretmenlerinin ikisi de pek bi memnundu kuzumdan :)) çok şükür..

Konumuza dönersek; efenim oğluşumla barışık bir davet mükemmel geçiyor imiş.. Giderken "bak gitmeyelim, yine triplere gireceksin hepimiz kötü olacağız" veya " çocuk çocukla vakit geçirsin diyorsun al işte aşağıda kuzenleri var oynasın onlarla" diyen babamız bile " hatun bu çocuğun çocuklara ihtiyacı var ya, daha çok bir araya getirelim" dedi :))

Yaşananlar mı :) hehehe :) emm kemmm kümm.. yaanii aslında sanırım biraz yaramaz olacak bizim oğlan :P  Ama ne yalan söyleyim, sevindim arkadaş oğlumun yaptığı yaramazlıklara..!! Oh be! Çocukluğunu gördüm oğlumun!! :))

Tamamen aynı ekip yoktu bu sefer..O tribal buluşmada 2.5 yaşında bir kızçe vardı o bu sefer yoktu.. Belki de bu sayede ( çünkü geçen iki velet de o kızın peşine takılmış oğluşum yalnız kalmıştı) oğlum arkadaşlarıyla oynadı..Kızçık da gelmiş olsa onunla da oynaması için destek olurdum gerekirse :)

Bir doğum günü çocuğumuz var idi, 1 yaşına giren..Bir bizden 3 ay kadar küçük bebiş var idi yaklaşık 18 aylık işte.. Bir de biz;dolu dolu 21 ay bitti bugün..40 ı yeni çıkan bir minnak daha vardı ama onu henüz saymıyoruz :) Bir de 25 haftalık henüz yolda olan :)

Bu arada bu sene pek bir erkek bolluğu mu var nedir..Hiç kız duymadım ..

Neyse..

Oğluşum iki kankitosunun da yüzüne bir iz bıraktı itinayla; hem de aynı yere..Gözlerinin biraz altına ve sol göze :D Tırmıkladı oğlan resmen yaw :D

Çocuklara sarılmaya sevmeye çalıştı aslında. Ama alışkın değil çocuk. .Anası da onu "aslan parçası" diye sevdiğinden herhal, sert daldı yawriimm :D :(

Sonra oyuncak kavgasına tutuştu oğluş.. Veee helal kaptırmadı oyuncağını..nıhahahahahahaaa... :D üzgünüm kıslaarr bu günü iple çekiyordum..hep vur eline al oyuncağını idi oğlum..Bu sefer çektiler , asıldı oğlum vermemek için. Kaptırdığında da hoop uzandı geri aldı.. Gerçi oyy kuzum 12 aylık olan fena ağladı sonra üzüldüm ama olsun..Anası babası bırak ağlasın öğrensin dediler :D

E doğum günü malum balonlar vardı..Her bebeğe bir balon verdiler. Ortanca velet 18 aylık olan bizimkinin balonu kaptı gidiyor. Oğlum baktı kaldı arkasından. Yürüyemiyor ki çocuğum. Hemen atladım. Kaldırdım oğlanı;tuttum belinden dedim yürü oğlum. Koştuk balonun arkasından. Çocuk kaçtı biz kovaladık,çocuk kaçtı biz kovaladık. Ama nasıl kahkahalar attı oğlum. Elini uzatıyor gömleğinden tutuyor. Kolunu yakalıyor. Hehehe sonunda bizim balonu kaçırdı elinden hoop yakaladım hemen verdim oğluma (ama çaktırmadan o yakalamış gibi tabii ) 




Canım oğlum.. seviyorum len seni :D

Çiğnemiyor yemiyor diye derdim var bir de bilmem bahsettim mi.. Ettim tabi yemek eğitimi diye yazı bilenem yazdım kafayı kırdığım o dönem :) Onu da atlattım sayılır şükür.. Tamam koca bir tabağı bitirmiyor olabilir ama elimizdekine bakalım... Az çok minnak minnak da olsa çiğniyor mu çiğniyor.. Bir lokmacık da olsa kek yedi mesela orada da.. 2. parçayı reddetti.. Ben de akıllı uslu bir anne oldum ve saygı duydum peki oğlum dedim ısrar etmedim.. (alkışları görelim :P ) 


Velhasılı.. Oğlum büyüyor, gelişiyor, öğreniyor anacım.. Çok şükür.. Olan var olmayan var.. Dermansız derde düşeni var, savaşın ortasında kalanı var..Dizini kır otur hatun..:P

İyiyiz biz iyiyiz.. Destekler için sonsuuzz teşekkürler.. 

Olacak olacak..Oğlum da ben de büyüyoruz öğreniyoruz ve tabii kii eğlenmeyi ihmal etmiyoruzzz..

Umarım kociş kişisi çabuk unutmaz bu "sık buluşturmak lazım" sözünü de biz de insana karışırız artıkın.. ( her erkek gibi belki biraz daha fazla evden çıkmayım,gezmeyim,yatayım,pc bakayım bir adamdır da kendisi şikayet etmek gibi olmasın :D-- walla şikayet etmiyorum hayatım seni, tanıtıyorum sadece :P )

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Moralin gelmiş, çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel haberler bunlar. Afferin ertuğrul a vermesin tabi oyuncağını. Her şey zamanla çok daha iyi olacak şapşik. Yakında yürüme yazını da burda paylaşırsın bizde bir kutlama yaparız artıkın :))'

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel haberler bunlar. Afferin ertuğrul a vermesin tabi oyuncağını. Her şey zamanla çok daha iyi olacak şapşik. Yakında yürüme yazını da burda paylaşırsın bizde bir kutlama yaparız artıkın :))'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy inşallah .. ayaklanınca peşinden iyi koşturacak gibi ama onu da sabırsızlıkla bekliyoruz; annem de ben de zayıflarız belki diyoruz :D :D :d :D

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)