Ana içeriğe atla

Üstün Zekalı Çocuklar



İstanbul Ataşehir ' de üstün zekalı çocuklar için bir okul var artık.

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul..

Üstün zekalılar vakfının okulundan haberi olmayan varsa iletin :)

Bu ne şimdi demeyin ayrıca. Sadece geriden gelen çocukların özel bir ilgi ve onlara özel bir eğitim ihtiyacı yok, üstün zekalı çocuklar da kendileri için, kendilerine yeten, doğru yönlendiren bir eğitime muhtaç..

Bilgilerinize sunarım efenim..

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Güzelmiş.Umarım sayıları daha da artar.Böylelikle üstün zekalı çocuklar körelmemiş olurlar.

    YanıtlaSil
  2. Ay bi üstün zekalı çocuk olsunda gerisini sonra araştırırım nerde bizde o şans:))

    YanıtlaSil
  3. Ustun zekali degilde hiparaktif mi desek bilmiyorum, Çağrının durumuda simdiden supheli, ayni yere konsantre olmak yerine ayni anda bir cok ise yoneliyor. Bu kizi okutamazsam kafayi yerim herhalde 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağrı aha pek küçük nesi :) ama istersen bir pedagog görüşü al yine de; ne ad erken o kadar iyi her zaman :)

      Sil
    2. 1982 den sonra doğan çocukların %80 i indigo çocuk ve onların çok büyük bir kısmı da üstün zekalı. Yurt dışında bu konuyla ilgili okullar pek çok. Ama Türkiye'de bu konuya eğilen çok az sayıda insan var. Okul ise yok denecek kadar az.

      Sil
    3. Indigo çocuk ne bilmiyorum Nursel ablacim ama araştıracağım onu da bu konuyu da.. Ve ne yazıkki cok haklisin bizde çocuğa değer verilmiyor ki zaten..

      Sil
  4. Paylaşım ve duyarlılığın icin yüreğine sağlık canim😊

    YanıtlaSil
  5. Bence yetenek ve ilgi alanına göre eğitim verilmesi eğitim sistemimiz adına iyi bir gelişme :) Duyarlılığınız için teşekkürler <3 :)

    YanıtlaSil
  6. Finlandiya eğitim sistemine baksınlar önce derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki orası öyle ama yine de bu da bir gelişme :)

      Sil
  7. Süpermiş yiğenim için haberdar edeyim :*

    YanıtlaSil
  8. üstün zekalı çocukların özel bir eğitim alması çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle..yoksa heba oluyorlar,şizofren olan bile olabiliyor imiş..

      Sil
  9. Hemen paylaşıyorum. Bursa'da bir yeğenim var. Çocuğu üstün zekalı. 2 yaşından beri okuyabiliyor ve 4 haneli sayılarla matematik işlemleri yapıyor. Kesinlikle böyle bir okula ihtiyaçları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa dan bu tarafa gelmek nasıl olur bilmiyorum ama kesinlikle böyle bir okula ihtiyaçları var bence de

      Sil
  10. Faydalı kurumların açılmasına hep seviniyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Üstün zekalı çocukların ayrı eğitimi şart. Benim küçük oğlum RAM merkezinde konulan tanıdan sonra Bilsem de ekstra eğitim görüyor

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı uğurl olsun .Bu tarz güzel haberlerin çoğalması ümidiyle.

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşımın kardeşine hemen iletmem lazım bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilet tabi ya, ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)