Ana içeriğe atla

Doodle der ki



Bugün dünya günü imiş.. Günümüz kutlu olsun o zaman :)

Dünyamızın kıymetini biliyor muyuz bir düşünelim bu vesile ile...

Ellerimizi yıkarken, diş fırçalarken, yıkanırken suyu israf ediyor muyuz mesela..

Ozon tabakasını delen deodorantlar hala niye satılır ki..

Odada değil isek ışığının açık olmasına gerek var mı..

Araba ve halı yıkanırken giden sulara çok yanıyorum ben..

Elektrikli ev aletleri özellikle TV stand by da kalınca da elektrik harcıyor biliyorsunuz değil mi,o köşede kırmızı ışık neyle yanıyor...

Bir çizik atıp beğenilmeyen kağıtlar.. Henüz o zamanlara gelmedik bilmiyorum,zor mu oluyor ki çocuğa kağıdı israf etmemeyi öğretmek...

Kızartma yaptıktan sonra o yağlar nereye gidiyor...

Düşündükçe ne çok şey çıkıyor değil mi..

Hayvan katliamları, zamansız erken balık avı, arıların tüketilmesi...

Bir de hep çevre kirliliği, hava kirliliği konuşuluyor da,gürültü kirliliğinin de zararı yok mu ki dünyaya, bize var da....

Milyar yıllık dünyamız,az daha dayan kuzum seni seven önemseyenler var hala..


Yorumlar

  1. Kızartma yağlarımı şişeler doldurup bütün geri dönüşümleri ayırıyorum. Sebze yıkadığım sularla çiçek sulamaya çalışıyorum. Mutfak musluğum su tasarruflu. Çocuklar sokaktan döndüklerinde kıyafetlerini kapının arkasına asarlardı bir daha çıkarken yine onu giyerlerdi her gün yıkamazdım böylece. Kendi spor kıyafetlerim için de aynısı geçerli. Yürüyüşten döndüğümde terli kıyafetleri kapının arkasına asıyorum ertesi gün yine giymek üzere. Deterjan az kullanmaya çalışıyorum. Bulaşıkları makinada yıkıyorum. Deodorantlarım spreyli değil ve alüminyumsuz. Yediğim meyvelerin çekirdeklerini saksılarıma sokuştururum hep :)

    Aklıma gelenler bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal olsun handan :) nen çiçek bakmayi beceremedigim icin sebze meyve yikama sularim bulasik durulamak kiri akitmak icin kullaniliyor cogunlukla,gerisi ayni :)sevgiler :)

      Sil
  2. ayyyy dünyamızı hoyrat kullanma günü yaniiiii :)

    YanıtlaSil
  3. Herkesin dünyaya bir kere gelmesine rağmen neden burası bu kadar güvensiz ve çirkin bir yer? Yaşadağımız dünyanın kıymetini maalesef bilmiyoruz... İzleyicilerine katıldım. Bende bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığımız yeri kirletip sonra başka gezegenler arıyoruz.. Hoşgeldin sefa getirdin,çekilişime de beklerim.ben de geliyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)