Ana içeriğe atla

Dere Otunun Gücü

bu kadar zayıf ve narin bir bitkinin bu kadar güçlü olması...


İnandım iman ettim, dere otu tokluk verir arkadaş :)))

Bilenler bilir, bilmeyenler de öğrensin, diyetiseyene gittim ben :))

Sevgili diyetisyenim diye liseme bol bol ere ot ekleyince merak etim neymiş arkadaşın marifeti, accuk gogle taradım..Bu arada da ilk günün kahvaltısını yapıyordum.. aklıma ilk gelen tokluk veriyor galiba , taak bitmeden doydum sanki ben diye düşünüyor idimn..Aaklıymışım :)

Buyurun size dere otunun marifetleri faydaları gücü :))) 

Efenim dere otu bol bir vitamin ve mineral kaynağı. Sadece 1 tutamcık dere otu ile günlük C ve A vitamini ihtiyacımızın %40 civarını alıyoruz.. Fosfor, bakır, magnezyum,potasyum, kalsiyum , demir, çinko hazinesi..Bu kadar iyonun ne işi var bünyede dimeyin, bunlar sinir sistemi, kemikler, kan dolaşımı ve pıhtılaşması vs biiirr sürü işe yarıyorlar.. buradan da anlayabileceğimiz gibi; dere otu sinir sistemine kemiklere kalbe faideli efendiler...

Dere otu emziren bayanların ve de zayıflamak isteyenlerin elinin altında olmalı. süt artırıyor, tok tutuyor, sindirim sitemini rahatlatıyor.. Gaz sancılarına iyi geliyor ki bu da emzirerenler için yine bir fayda sütle bebiş de rahatlar :)

Sindirim sistemi, diabet, bağışıklık sitemi, depresyon, kemikler kısacası bütün vücut için dere otu oldukça faydalı..

Dere otu gaz sorununu gideriyor,
Dere otu ishal ve kabızlığı önlüyor ( evet ikisini de; çünkü barsaklar normal çalışıyor ne az ne çok ).
Dereotu rahat bir uyku sağlıyor.
Dere otu vücudu kuvvetlendiriyor, toksinlerin ve fazla tuzun atılmasına yarım ediyor.
Dere otu kanserle mücadelede yardımcı oluyor.
Dere oyu doğal insulinlik yaparak diabetle mücadelede faydalı ( lütfen hekiminize danışarak kullanın )
Dere otu ağız bakımı için faydalı; hem nefes kokusunu gideriyor hem antibakteriel özelliği var. 8 tabii ki diş fırçalama, iş ipi, gargara ve diş hekimi bakımlarının yerini tutmaz ama destekk.. )

Dere otu dere otu dere otu....
Dere otu her eve lazım her derde deva arkadaş. eksem mi napsam.. Hiç de bakamam i ben bütün çiçeklerini solduran bir insanım..

Hem dere otu pek de gül kokuyor yaw.. en azından bence :)

Siz de yiyin e mi :) 

Sevgiyle :)



Yorumlar

  1. Salatalara katmayı severim ama hiç faydalarına bakmamışım =)

    Diyetisyen ha, ben hâlâ inatla gitmiyorum, niyeyse. Haftaya 79 lu bir rakam görmezsem (79,9 e razıyım :) bir daha düşüneceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) wall aben yoruldum kendim uğraşmak daha doğrusu uğraşamamktan.. iki gün aç sonra homili gırtlak :P dedm bana bir otorite lazım..inşalah yarar işe :)

      Sil
  2. Çok severim. Hele mücver içinde ve kabak yemeğinde.

    YanıtlaSil
  3. Dere otuna bayılırım. Hem salatalara koyuyorum ama en çok da makarna salatasına yakışıyor. Hele diyetteyken tat değişikliği olsun diye dere otlu omlet yapıyordum. Çok leziz oluyor şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kolestrolum yüksek çıktı o yüzden haşlama yumurta yiyebiliyorum şimdilik sadece,o da her gün değil.. omlet hakkı verilirse ki umarım verilir ben kahvaltıda 3 yumurta omlet yerdim hep :D yaparım, denemedim hiç:)

      Sil
  4. Bu nasıl bir şeymiş böyle... Ben de dereotlu poğacayı çok severim:P Ama sanırım o sayılmıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayılır canım niye sayılmasın :) dere otu o da :))

      Sil
  5. Imm yumurta yiyebiloyorsan sana bir tarif vereyim, yeşillik bir adet yumurta ve garnitüru karıştır içine dereotuda doğru muhteşem yakışıyor birbirine☺☺ Rabbimin yarattıgi her nimette mucizeler gizli 💛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde çok severim canım yumurtayı her türlü yerim. ama şimdilik sadece haşlama yemeye izin var diet sebepli :)

      Sil
    2. Bu tarifte haşlama yumurtayla yapılıyor zaten sadece garnitür ve yeşillik katılıyor üstüne 😊

      Sil
    3. ben niyeyse u karışımı tavaya atmayı hayal etmiştim :))) olur canım denerim tişikkirlir :)

      Sil
    4. Kıyamam yaaa😀 ne demek afiyet olsun ☺

      Sil
  6. Aşırı faydalıymış, bızım buyukler nekadar cok ovse se halaaa yıyemıyorum. Sevemedım tadını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mümkündür :) ben de rokayı hiç sevmem mesela ama genelde bayılır herkes :)

      Sil
  7. En sevdiğim otlardan biridir dere otu :)) Özellikle annem pilavların içine ya da cacıka koyunca nefis oluyor :)) Gerçekten çok faydalıymış, emeğinize sağlık <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pilavda hiç denemedim...hımm... neden olmasın :) sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)