Ana içeriğe atla

Ayakta Durma Sehpası






Kas gücü yetersiz, beyin hazır değil veya bir sebeple ayakta durmakta zorlanan çocuklar için bir destek..

Ayakta durmak istemeyen inatçı keçiler için birebir :))

Kullanılmayan kaslar erir, zayıflar. Bir hasar yoksa bile var hale gelir.

Ayakta durma sehpası biraz bu erimeyi önlemek amaçlı.

Vücudun bir harekete alışması için yapması gerekli. Örneğin kendi başına yürümeden önce binlerce adım atması gerekli imiş bacakların.. Vücut yaptıkça alışıyor, öğreniyor. Ayakta durma sehpası zorla da olsa vücudu ayakta tutarak beyine emir veriyor, öğretiyor, alıştırıyor..


Peki nasıl tutuyor ayakta..

Popoyu ve destekliyor..



Dizleri önden destekliyor. Böylece dizleri kıvırıp kendisini aşağı almasını önlüyor..



Göğüsten ve koltuk altlarından destek oluyor...




Ayakları yanlardan destekliyor...


Böylece küçük insan kişisinin vücudu ayakta duruyor.

Bu sehpayı çocuk kendisi yürütemiyor. Eliyle duvardan veya koltuktan vs destek alıp itebilir belki..Ama o kadar. Altındaki tekerlekler size rahatlık sağlıyor; ev içinde gezdirebiliyor olduğunuz yere getirebiliyorsunuz.

El hareketleri rahat ayakta durma sehpası ile. Çocuk ayakta durduğu sırada elinin yetişebileceği yerleri karıştırabiliyor.

Engelli çocuklar için , biraz daha açarsak bazı genetik sendromlu çocuklar veya serebral palsi vs gibi nörolojik sıkıntılı çocuklar için , kaza geçirmiş çocuklar için ayakta durma sehpası güzel bir icat..

Ayakta iken oyun oynama yemek yeme etkinlik yapma vs imkanı sağlayan masası da var..




Ayakta durma sehpaları daha farklı yapıda da olabiliyor. Daha elektronik olanları var; kas kullanımı daha sıkıntılı çocuklarda pasif hareket sağlayanlar var, kafasını tutmakta zorlanan çocuklar için kafayı da sabitleyenler var vs..

Hiç birinizin bu veya diğer tarz ayakta durma sehpalarına ihtiyaç duymayacağınız günler dilerim :)

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Tepkisi ne oldu oğluşun, zorlanmadan orada durdurabildin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. normalde bir saar durup 5-10 dakika dinlenmesi tekrar girmesi lazım. biz henüz o aşamaya gelemedik. Bir süredir yürüme çabaları var diye ihmal etmiştim bir de; dün fizyoterapistimiz yürütme şu anda zara verir kaslarda kısalmalar var önce onu halledelim sehpaya devam dedi, biz de geri döndük. alışır umarım, alışacak başka şansı yok ..

      Sil
  2. hımm instada görmüştüm hadi işalllah faydalı olur robocop gibi olmuuş ne güzel şeyler buluyolar ya valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D başta baya kötü hissetmiştim böyle bir şey kullanacak diye ama sandığımızdan iyiyiz hepimiz :)

      Sil
  3. Ben bu şekilde baya bir aşama kaydedeceğini düşünüyorum canm benm.Öncelikle ayakta durarak kasları kuvvetlenecek ki daha sonra adım atma egzersizleri yapılabilir bence.Ama basaracağına inaniyorum İNŞA ALLAH 💕😘 öp benim içn ertuşu bide onu çok sevdigimi söyle muhakkak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy teşekkür ederiz özlem teyzesi..sabah 7 den beri uyanık olunca sızdı şimdi sıpam uyanınca artık :)

      Sil
  4. Üzüldüm bir an okuyunca ama en azından biraz ferahlamalarını sağlıyacak bir alet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet . onun içinde olunca yatmaktan kurtuluyor,etrafı daha fazla görüyor,inceliyor.. Yine de sıkılıyor,bağlı olmak hoşuna gitmiyor sanırım.bir de tabi zorla ayakta tutulmak da istemiyor..

      Sil
  5. mrb bizde ayakta durma sehpasi kullaniyoruz 10 dkka sonra ayagim die agliyo cikarmm gerekiomu sizler ne kadr. tutuyosunuz acaba

    YanıtlaSil
  6. Şu an yarım saat tutuyoruz. Bir ortopedi doktoru yarım saatten fazlasının kasılmalarını artıracağını söyledi. tabi her çocukta farklıdır. ama açıkcası 10 dakika kısa gibi geldi. kaslar zorlandıkça güçlenecek derler ya hep spor yaparken de..fizyoterapistinize veya ortopediye sorsanız kı acaba ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)