Ana içeriğe atla

Dilenci çocuklar




Dostlar, bu sokaklarda çalışan çalıştırılan dinlenmek zorunda bırakılan çocuklar için bir hizmet var diye biliyordum.
Eğitim alabilecekleri, oynayabilecekleri bir alan yapılmış, oraya ulaşımları sağlanıyor diye biliyordum. Yok mu öylesine bir şey?  Hatta bu da cinsel istismar kadar korkunç bir istismar, o çocuğun gerekirse o aileden alınmasını sağlayan bir sistem yok mu ?
Akşam saati sürekli dilenci olan bir ışıkta bu akşam dayanamayıp zabıtayı aradım. Sadece çocuğun oradan alınıp evine götürülmesini sağlıyor imiş zabıta.
O çocuk kaçırılmış olamaz mi , kendi ailesi ise bu istismar cezasız mı..
Yok mu bunun bir yolu ? Devlet bu kadar umursamaz durumda mi dilenen çalışan çocuklara karşı! !????

Yorumlar

  1. Koca dayağından şikayet eden kadının güvenliği sağlanamıyor sonra da cinayete kurban gidiyor, çocuklar tecavüze uğruyor. Ülkenin hali bu, var gerisini sen düşün kardeş...

    YanıtlaSil
  2. Yaa öyle çok içim gidiyor ki öyle elimden birşey gelirmi diye düşünüyorum ki cok ama elim kolum bağlanıyor.. bazı çocuklar öyle zımba gibi yetiştirilmiş ki sen çocuk diye canım para vermeyim ama bak çikolata muz var var süt var diyorsun alıyor elinden yuzune atıyor.. yada erkek cocuksa çirkin sözler söylüyor.. o durumda sinirlenemiyorum daha da çok üzülüyorum bu çocuklar büyüyecek çünkü ilerde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazık çok yazık...bakmıyorum cama hani açmayacağım anlasın diye; inatla abla abla diye bağırıp cama vuruyr.. bir gün kıracak diye korkyorum valla..

      Sil
  3. Sokakta çalıştırılan çocukların çoğunluğunun ailesi var. Ailelerin sebepleri arasında birincil neden, yoksulluk. İç savaş nedeniyle doğudan batıya göç, işsizlik aileleri çocuklarını çalıştırmaya itiyor. Bununla birlikte ailelerin çocuğa verdiği değer yargısındaki sakatlıklarda çocukların ekonomik istismarına ve devamında diğer istismar türlerine maruz kalmasına sebep oluyor.
    Her çalıştırılan çocuğu ailesinden kopararak koruma altına alınabilir, fakat görüldüğü kadar doğru ve basit bir çözüm değil. Bir kere çocuklar yurtta yalnız, korkmuş olmaktansa gündüzleri çalışıp akşamları aileleri kalmayı tercih ediyorlar.
    Aileleri olmayan çocuklar için ise, her ilde ÇODEM, çocuk destek merkezleri vardır.
    Bir tanesi budur:
    Halkalı Cad. No:65/1 Yeşilköy Mah. Bakırköy, İstanbul
    0212 662 59 96

    Selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgi için teşekkürler..çocukların ailesi olup olmadığını bilemeyiz ki.. merkezi aradığımız zaman onlar gelip ilgileniyor mu her çocukla?

      Sil
    2. Zabıtaya haber verirseniz onlar götürebilir. Çocuklar oraya kendi istekleri ile gidiyor, zorla toplamıyorlar. Bakırköy yakınlarında ratslarsanız merkezin adresini verebilirsiniz. Merkezden haberleri olmayabilir.

      Sil
    3. Ben zaten zabıtayı aramıştım, öyle bir merkezimiz yok, biz çocukları alıp evlerine götürüyoruz dediler.Bakırköy bana baya uzak,anadolu yakasındayim :)

      Sil
    4. İşte, maalesef onlar bile bilmiyorlar. Anadolu yakasında da bu var: Yeldeğirmeni ÇOGEM | Çocuk ve Gençlik Merkezi
      Telefon : (0216) 330 2881
      Adres : Rasimpaşa Mh. Karakolhane Caddesi, No: 53, Kadıköy – İstanbul
      İnternet Sitesi : http://www.istanbulaile.gov.tr

      Hiç bir şey yapamazsanız, yapmak istiyorsanız ALO183'ü arayın. Onlar sizi yönlendirir.

      Sil
    5. Ah evet 183 kadın ve çocuk istismar hattı değil mi, hiç aklıma gelmedi o anda..
      Bilgiler için teşekkürler..

      Sil
  4. Ne acı değil mi?
    Keşke hepsini toplayıp, yıkayıp paklayıp karnını doyursak, eğitsek, adam etsek. Bunların yapılacağı yerde dayak, suistimal, tecavüz olmasa, disiplinli sağlam, sıcak bir yurt olsa.
    Kendi çocuklarımızın üstüne titrerken, onlara gözümüzün ucuyla bile bakamıyoruz.
    Ne acı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de ne acı.. gözümüzün ucuyla bile bakamıyoruz kısmı da ne kadar doğru ve acı.. para vermeye korkuyorum kazanıyorsun devam derler diye; vermesem de kazanamadın diye döverlerse diye..

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)