Ana içeriğe atla

çelınc olayı



Ne yazsam ki diye düşünürken ( aslında aklımda var bir kaç tane, hatta birisi taslak ama şu an eni konu ayıracak vaktim yok çoook uykum varr..Ertuğrul uyumuşken ben de uyumak istiyorum.. ) sevgili çocuklu hayatın blogunda bir çelınc gördüm.. kimseyi mimlememmeiş, isteyen yapsın demiş; üstüme alındım atladım :p


1. Müzik listenizdeki ilk 10 şarkıyı paylaşın; dinlerkren nasıl hissediyorsunuz:

Bağdat sanırım en çok dilime dolana şarkı. bağdatı 2 gözüm kapalı bulamam belki ama şarkının melodisi çekiyor.. aklıma oğlum ve eşim geliyor..

Gülşen in bangır bangır şarkısı bangır bangır dinletiyor kendisini.. keyifleniyorum.. ciddi anlamda iyi geliyor..


aynur aydın bi dakika.. çok eğleniyorum dinlerken..

2.Göbek adınız nedir sizin için önemini anlatabilir misiniz

göbek adım yok.. benim direk nüfus cüzdaında kayıtlı 2 tane adım var :P ikisini de severim isimlerimin..ayrıca bir öneleri yok..

3. cüzdanınızda neler olduğunu biizmle paylaşın

para yok bi kere :) zaten aslında cüzdan bile sayılmaz; tek gözlü ufacık bir çantadan bozma kaybolmasın bir arada dursunlar amaçlı minnak çanta içi çanta diyebilirim :) oğlumun ve benim kimliğimiz,shell kart,eşimin iş yeri kimliklerinden birisi..

4. kim veya ne olmadan yaşayamazsınız

şu olmadan yaşayamam deme elinden alınır diye bir şey okumuştum.. o yüzden o kadar iddalı konuşmak istemiyorum.. ama Allah evlat acısı yaşatmasın inşallah..
olmazsa olmaz yaşayamam dediğim bir nesne yok sanırım.. sayılırsa su belki :)

5.koleksiyonunu yaptığınız bir şey var mı

küçükken peçete, poşet,gazoz kapağı, kokulu kağıt biriktirdiğimi hatırlıyorum.. şu an bulduğum her şeyi çöpe atabilirim :)

6. evcil hayvan olarak ne beslemek isterdiniz

su kaplumbağası , kedi, tavşan, civciv, muhabbet kuşu, balık besledim ..daha doğrusu besledik ailecek..kuş hariç hepsinde çocuktum, hayvanın sorumluluğunu tek başıma üstlenmedim hiç.. bahçeli bir evim olsa köpek beslemek isterdim.. ve bakabileceğime inansam kedm olsun isterdm.. bir ara bir siyam kedisi gelecekti evimize ama sonra bakamayıp sıkıntı yaşayıp- yaşatmaktansa dedik vazgeçtik.. ev hayvanı beslemek zor iş.. sevgi yetmiyor, sorumluluk ve sabır isteyen bir iş..

7. yatarken ne giyersiniz

cüzdanda ne var, yatarken ne giyersin biraz özele inmemiş mi bu sorular :)
gecelikle pek yatmam, deprem korkusu var bir miktar ...

8. sizi gülümseten bir şeyleri bizimle paylaşır mısnız

bu ara oğlumlun nerede ise yaptığı her şey gülümsetir beni.. ama sanırım sizi de gülümsetecek şey; kendi düğününe 2 saat geciken bir gelin damat olduğumuz gerçeğidir :)

9. hangi alanda daha iyi olmak isterdin

ev hanımı olmak konusunda.. tanrımm berbat bir ev hanımıyım kesinlikle..

10. biraz güçlü yönlerinizden bahseder misiniz.

bulamadım şu anda..

11. biraz da zayıf yönlerinizden..

çabuk inanırım herkese, çok duygusalım, fazla merhametliyim.. insanlar çok kolay kullanır beni..
evet malesef böyle :(

12. ilk arabanız neydi; şimdiki arabanız hangi marka

hatırladığım kadarı ile ilk arabamız murat 124 tü ben ilk okulda ike. kendi aldığım ilk araba ise sorlan suzuki swift ki hala onu kullanıyorum..

13. favori şiiriniz yada siizn için anlamı olan bir şiir var mı

çay dedi yutkundu eğri başını.. annemle mısralarını tammalayarak okutuz bu şiiri; bir o bir ben.. bir ara tamamıı ezberlemiştik şimdi çok az kısmı kaldı aklımda..

14. özel bir yeteneğiniz var mı

bence uyanabilmek.. uykuya o kadar düşkünüm ki bazen uyanabildiğim için kendimle guru duyuyorum :P
şakayı geçersek; yok öyle özel bir yeteneğim..

15.favori mevsiminiz hangisi neden

ilk baharın son kısımları.. çünkü güzel bir sıcak.. ne yaz kadar bunaltan sıcak ne soğuk.. ama deniz vazgeçilmezim o yüzden yaz da diyebilirim aslında :P



Yorumlar

  1. Güçlü yanlarını tekrar düşünnnn ve güncelle bence Mim i , çok iyi annesin, çok güzel bir yazarkalemin var, var da var :)) bende iyi bir ev hanımı olmak isterdim, tabi o iyi den kastım ne onu bile bilmiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok mutlu oldum: ) teşekkür ederim, düşüneceğim: )

      Sil
  2. ha haaa bence de hiçbişi biriktirmemeli her şeyi atmalııı dolu ev insana baskı yapıyo yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle vallaa. zaten gerekli eşyaları toplu tutmaya yetişemiyorum; fazlasına hiiç gerek yok :P

      Sil
  3. çelinc ne yahu?:))))bu da yeni mi çıktı? :)))sen bilmezsin ben çok takıntılıyım:) bir ara 'post' diyenlerin ağzına ŞAKACIKTAN tabii acı biber sürerdim:))post ne yahu ben vejeteryanım benim evimde ayı postu, tilki postu olmaz:))derdim gülerdik karşılıklı, çok arkadaşıma bıraktırdım ama şakayla karışık post demeyi:)) o yüzden eyvah post' tan kurtulmuşken şimdi bir de çelinc mı çıktı dedim:))

    Bağdat hani pulp fiction'daki Bağdat mı? Bitiyorum o şarkıya çok güzel...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu Türkçe dışı kelimeleri kullanmayı sevmediğim için ben de challange yerine çelinç diye yazdım :P bu mimleme olayının aynısı mı bir değişiği mi bilemedim.. bir ara her gün yeni bir konuda yazmalar falan vardı pek takip edemiyorum malum malesef :/
      ben dünyanınnn en büyükaşığı olabilirriiimm diye bir şarkı var ya; bağdat o..link koymammış mıyım :/ zaten şarkıları 10 a tamamlamayı da unutmuşum :P çok ihmal ediyorum bu blogu çok :(

      Sil
  4. blogları gezerken bulduğum bu şirin blogu hemen takibe aldım. bende beklerim. sevgiler...
    soslubadem.blogpot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba. güzel sözler için teşekkür ederim. hoşgelip sefa getirdin; her zaman beklerim :) ben de hemen geliyorum..

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)