Ana içeriğe atla

Araç Muayene




Pazartesi günü aracım park ettiğim yerden çekilmiş. Götürüldüğü otoparkta da kontrolü yapılınca muayene süresinin dolduğu tespit edilip bağlanmış. Bu vesile ile araç muayenesi nasıl olur neler gerekir öğrenmiş oldum..

Muayeneyi niye geçirdin derseniz; hiiç aklıma bile gelmedi biliyor musunuz!! Geçen sene bizim enişte yaptırmıştı muayeneyi.. Tee Ertuğrul doğmadan önce imiş.. Nisan ayında dolmuş.. Biz geçtiğimiz aylarda trafik sigortasını kaskoyu vs tazeledik ya; sanıyorum aracın her şeyi tamam..


Bir daha gelmez sanırım dalgınlığıma falan ders oldu :/ Kucağımda Ertuğrulla otopark trafik denetleme otopark dolandım.. Neyse ki hala iyi insanlarvar dünyada.. Ders çıkışı arabaya gidip de yerinde bulamayınca tıpış tıpış geri döndüm tabi ben Nuhun gemisi çocuk terapi ve aile danışma merkezine; oradaki annelerden birisi sağolsun bıraktı beni aracın götürüldüğü otoparka. Mine hanım da yanımda nakit yoktu borç verdi.. Sizi.seviyorum :)

Neyse işte, muayene vaktinin geçtiğini söyleyip 1 haftalık izin kağıdı verdiler. Tuvturk randevusunu cumaya alabildik. Sıkıntı çıkmaz inşallah diye dua ederek bekliyorum şu anda...

Efenim, bizim aracın bakımı en son 30bin civarı yapılmıştı, geldi 52binlere.. Öyle olunca hadi artık ertelemeyelim muayene öncesi bakıma da sokalım arabayı dedik. Bakımlardan uzun sürede çıkıyor araba sanıyordum ( ilk bakıma da yine enişte götürmüştü :p ) 2 saatte çıktı.

Randevuya gelmeden önce google amcaya sordum, ne yapmak lazım diye.. Ama biraz geç kalmışım :p

Aracın yangın tüpü de bitik muhtemelen, çünkü onu da aracı alırken almıştık. Kullanmasak da kullanım dışı oluyorlar artık malum o zimbirtilar...
Neyse ki ( yani google öyle diyor umarım cidden doğrudur)  tüpün boş olması hafif kusur sayılıyor ve araç muayeneyi geçebiliyor imiş.. Yine de tam notla geçmek isterdim..

Tuvturk e gelince, aracınızı bahçede uygun bir yere park diyorsunuz. Veznelere geçip araç plakasını girerek sıramatikten sıra alıyorsunuz. Egzos emisyon kontrolü de yapılacaksa hem emisyon hem muayene için ücreti yatırıyorsunuz. Para işi bitince önce emisyon sonra muayene sırasına sokuyorsunuz aracınızı.
Kapıda muayene işlemleri 2 saat sürüyor yazıyor,bakalım ne kadar kalacağım.. Randevum saat 10:00 da idi, 9:50 de sıra numarası aldım,henüz bekliyorum para yatırmak için...saat 10:15..
Dışarıda sağanak yağış var..

Egzos emisyon ve muayene için 254 tl yatırdım,tabi gecikme zammı da var..

Emisyon ölçüm sırasına girdim,ama sırada 4 araç var çalışan eleman yok.. Derken geldi :p size şikayet ettiğimi hissetti sanırım :p

Saat 11:15..hala muayeneye girebilmek icin bekliyorum...
11:30 çağırdılar...Arabayi aldilar. Binanin etrafini dolasin isimiz bitince size arka kapıdan teslim ediyoruz dediler.. Bekliyorum bakalim...

11:41 Bitti.. Evraklari.bekliyorum...
11:48 evraklar geldi...


Bir muayene macerasi böylece bitmiş oldu..

Kisa farlarimi yetersiz, sis farlarimi ayarsiz buldular. Hepsi hafif kusur sayıldı geçti araba muayeneyi..
Bir dahaki mayıs 2018.. Unutmam umarım yine :)))

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Umarım unutmazsın şapşik anne :)

    YanıtlaSil
  2. Hemen bir at öncesinde ajandaya not düş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha at değil tabi ay :)

      Sil
    2. Hehehehe :)) 2018 in ajandasi yok ki daha elimde :p telefona mi hatırlatma koysam.diyorum sonra hayirlisi diyorum belkim arabayi degistiririz diye ufak bir umut da yok degil hani :)))

      Sil
  3. Eşim ilgileniyor bu konularla, ben arabayı sadece kullanıyorum:)) böyle şeyler gözümü korkutuyor sanki. Birine paslamak güzel. Ana başa gelince yapılıyor işte. Hadi geçmiş olsun. Ne de olsa öğrendin artık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetbya paslamak rahat oluyordu: ) ama kendim yapinca da bir güven geldi :)

      Sil
  4. geçmiş olsun bak değişik bi macera olmuş deneyim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten macerali bir deneyim oldu hele de saganak yağış a denk gelince :)))

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)