Ana içeriğe atla

Doğum Listesi




Yakın arkadaş çevremde benden sonra doğum yapacak arkadaşlarım için hazırladığımız bir liste var. doğum öncesi hazırlanması gereken en acil malzemeler. buyrunuz sizinle de paylaşalım doğumdan önce hazır olması gerekenleri.. :)


Hastaneye giderken yanında olması gerekenler:


Bebek için:



-Eletrikli süt sağma makinesi –imkan varsa çift pompalı.zaman kazandırır ki insan nasıl zamana ihtiyaç duruyor anlatamam.(gerek yok deme kesinlikle şart.ilk anda süt gelmezse ve bebek çekemezse makina çeker kaşıkla verirsiniz,mama vermekten iyidir,her hastanede sağma makinesi olmuyor).Marka olarak Medela ya da Philips avent öneririm.

-1 numara bebek bezi (bebek 3kg nin altında olursa 0 numara. Molfikste göbek bağı oyuntulu bez var ama onu da kıvırmak gerekiyor biz ekstra bir faydasını görmedik gerek yok)prima premium care en iyisi

-3 zıbın takımı (hastane çıkışı seti gibi. Hepsi hastane çıkışı olmak zorunda değil. Ama emerken akıtabilyor,annenin kolun dan serum kan vs bulaşabiliyor o yüzden 3 er tane çıtçıtlı badi ve üstüne giyilecek uzun kollu çok işe yarar.Biz yıkayıp kurusun diye kalorifere koymak durumunda kaldık.)

-polar bebek battaniyesi ( sizin gideceğiniz hastanede nasıl olur bilmiyorum ama hastanedeki beşiklerin kenarları sert ve ister istemez soğuk,bataniyenin üstüne yatırınca hem daha yumuşak hem daha sıcak oluyor)

-pamuk ıslak medil (uni baby,huggies ve prima nın var yeni doğan içn saf pamuk ve su ile hazırlanmış mendilleri,kolaylık oluyor)alkolsüz oluyolar

-pişik önlemek için krem ( pişik olmadan da krem kullanmak daha iyi/bepantol gayet iyi bu konuda hem içlerinde sanırım en hesaplısı)

-ağız temizleme mendilleri

-lansilosh göğüs ucu kremi. (bir marka daha var ama o kötü kokuyor bebek memeyi itiyor)Çatlak olmadan her emzrimede kullan. Silmeye gerek yok zaten.yara olunca canın çok acıyor kanıyor vs..

-philips avent göğüs ucu.Bebek ilk etapta göğüs ucunu çekemezse yada yara yaparsa elinin altında hazırda bulunsun.Pek çok marka denedim en rahatı o.

-Süt çayı: Humana still tee.Doğumdan sonra içebildiğin ilk şey o olsun.En iyi süt yapan şey. Günde en az 4 fincan. Sütün sulşar seller gibi olur..


Kendin için:


-Gecelik..Normal de sezeryan da olsa hemen alttan giyinemiyorsun sıkıntılı oluyor. Gecelik daha rahat.Bana 1 tane yetti çok kanamam olmadı etraf kana bulanmadı ama yanımda yedek 1 tane daha vardı.

-3-4 tane büyük iç çamaşırı,baya büyük.İçine hasta bezi koyduğunda da giyilebilecek bir şey.Lohusa iç çamaşırıda olabilir onlar kullan at şeklindeymiş ama ben denemedim bilmiyorum nasıl olur.

-Çorap. Ayaklar çok üşüyor.

-2 3 tane kullandığından 1 beden büyük emzirme südyeni(çok rahat oluyor normal südyene göre)

-Sabahlık/hırka ve yelek. Bir terleyip bir üşüyor insan.

-kolonya.

-terlik

-peçete kendin için ıslak mendil bebişinkini harcama :)


5 litrelik su ,plastik bardak,kayısı suyu,petibör bisküvit.


Bizim ev hastaneye yakındı hava da güzeldi kucağımda çıkardım ama araba koltuğu ya da bu elde taşıma sepeti gerekebilir..


Vee pek tabi ki telefonun şarj aletin istersen fotoğraf makinası :)

Diş fırçası diş macunu tarak ve istiyorsan makyaj malzemelerin :)


Ayrıca bebek doğduğu zaman evde hazır olması gerekenler;


-buhar makinesi (üst solunum yolu enfeksiyonunu önler)

-bütün kalorifer peteklerine su kabı (aynı amaç)

-burun tıkanıklığı için solüsyon ( okyanus suyu da var serum fizyolojik de. İkisi de olur.tıkanmasın kurumasın diye ıslak tutmak hedef)

-burun aspiratörü( hortumlu olandan,senin ağzınla çektiğinotri bebe var mesela...diğer balon gibi olanlar hiç bir işe yaramıyor.korkma ağzına gelmiyor sümük :) )

-yan yatırma yastığı (kusmaya karşı önlem.1-2 ay kullanılabiliyor sonra bebek canı nasıl isterse öyle yatıyor seni dinlemiyor)

-ince uçlu tarak –konak için,krem ya da bebe yağı sürüp tarıyorsun bebeğin kafasını

-banyo küveti maşrapa kova

-bebek havlusu (en az 2 tane olsun. ilk suyu birisi alıp kuru olan havlu ile bebeğin nemini almak iyice kurulamak daha güzel oluyor)

-ateş ölçer

-yoksa ev için termometre


Bebek yağı hemen ilk günden olmazsa olmaz değil bence ama olursa da zararı yok :) Nivea bebek yağı hassas ciltler için en iyi. Ertuğrul2un cildi atipik bir cilt özel şampuan aldık (biobaby atipik ciltler için şampuan) .
İlk aldığımız bebek yağı en meşhurlardan johnson's baby bebek yağı idi ama hassas ciltler için olmasına rağmen kıpkırmızı oldu bütün vücudu.


Başka da bir şey sanırım yok :)

Yorumlar

  1. Uuu baya uzun bir listeymiş :)

    YanıtlaSil
  2. Emzirme südyeni dedin yıktın beni. Ah ah, kendim dağlar gibi olmuştum ama bir beden büyük aldığım emzirme südyenini geri verip normal bedenimde almak zorunda kalmıştım. Hahaha, her yer büyümüş bi o büyümemiş. Tek umudum da gittiydi böylece :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa çok şaşırdım demek isterdim ama ben de 1 beden büyük almıştım ve büyük geliyordu :) kendi bedenim de küçük geliyordu. :D

      Sil
  3. Kendin için kısmına bir de anlayışlı, az konuşan, çok dinleyen, sabırlı, kalabalık ailesavar :))) arkadaş, dost bilumum biri lazım sanırım :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)