Ana içeriğe atla

Biraz dert yanmaca iç dökmece dedikodu...



Ertuğrulum'un 2 aydır geçmeyen ve sebebi tam anlaşılamayan bir ağrısı var.. Hata ağrının yeri bile muallak.. Doktorun birisi pipiden kaynaklı derken, diğeri karnı ağrıyor diyor ... En favori cevap da " bu çocuk sendromlu, bunlarda psikolojik böyle davranışlar olabilir.."..


İlk götürdüğümüz çocuk doktoru enfeksiyonlu bir durum yok kan tahlili istemiyorum, ultrason bakalım dedi..Sonra da psikolojik bu dedi.. hı hı evet canım.. öyle tabi...

Sonraki çocuk doktoru idrar tahlili istedi "bol amorf kristali" çıktı. Kum döküyor dedi antibiotik verdi..

Madem öyle, pipide de biraz kızarıklık var gibi hadi ürolojiye gidelim dedik.. O da " kum diye bir şey yok. Gözle göremediğimiz bir şey yoktur. Görülen de taştır. Ultrason temiz, bu çocukta taş yok. Bence bir de nöroloğunuzla ve pedagogunuzla görüşün" dedi...


Sonra aynı doktor "böbrekler sıkıntılı sanım,bol su içirin yoksa diyaliz" dedi.. Hoppala dur be abicim ne yaptın sen. Hani daha dün psikolojikti..

Tabii ki inanmadım bu doktora..

Bir diğer çocuk doktoruna gittik..  O da röntgen istedi. " Barsakların tamamı dolu.Kakalar birikip taşlaşmış. Kaka taşları ağrı yapıyor. " dedi.. Lavman, kaka yumuşatıcı, barsak düzenleyici ve ağrı kesici verdi.. ( en mantıklı ve en çok rahatlatan tanı- tedavi bu oldu..yine de tam geçmedi.. )

Ertuğrul yine de rahatlamadı. Bir gün evet tamam sebep buymuş rahatladı derken ertesi gün yine aynı..

En son çocuk gastroentroloji ye götürdüm.. Teee ümraniye eğim araştırma hastanesine.. Boşa yorgunluk oldu o doktor için..

Her gören doktor ilk başta bir soruyor zaten " ne hastalığı var, takipli misiniz, nöroloji görüyor mu.."  Devamında da "hımmm o zaman sendrom kaynaklı olabilir.."  He he canım.. Sebebini bulamadığınız her şeyi bağlayın sendroma..

Bu gastrocu da aynısını yaptı.. Doğru dürüst bakmadı bile..Karnına şöyle bir dokundu karnında bir sıkıntı yok. dedi. Röntgen var, gittiğim çocuk doktoru istemişti bakın isterseniz dedim. Gerisini kaka varmış vs anlatamadan o önemli değil şimdi senden benden de röntgen çeksem gaz çıkar önemsiz birşey o dedi.. Bakmadı bile.. Kakalar varmış dedi doktor dedim sonra.. Lavman verdi ama geçmedi ağrısı dedim. Aldığım cevap harika...

"şimdi bu çocukta gerilik var, sendromlu..kaslar çalışmıyor, Gaz olur ağrı yapar sen masaj yap bol bol, lifli besle..Bir de sendromlu çocuklarda psikolojik böyle davranışlar olabiliyor .."

Tövbe dedim çıktım..

Tamam gelişim geriği var. Kabul istemsiz kaslarla ilgili eksiklikleri de olabilir.. Ama bu yeni bir durum değil ki.. Sendromun adını biz yeni öğrendik ama genindeki mutasyon yeni değil ki.. Oysa bu amansız ağrıları yeni..

Bütün bu sebepleri bana sunarken gerçekten muayene etmiş olsanız oğlumu biraz daha inandırıcı olabilirsiniz..Ne oğluma ne bana , yüzümüze bakmadan ,adam akıllı muayene etmeden " sendrom kaynaklı bu, geri ondan, psikolojik bu" demek ne kadar kolay...

En çok da şu gastoentrolji doktoruna sinir olmuş durumdayım..Zaten kadın önce benden sonraki randevuları benden önce aldı ona sinir oldum. Arkasından içeri girdim telefonla konuşuyor. "ayy şekerim sorma bunaldım ölüyrorum ben burda.iç konsultasyon, dış konsultasyon.bitmiyorlar." Böyle bir konuşmayı hastanın yanında yapmak nasıl bir mantık.. İkincisi, saat 11 ve sen sadece 10 hasta baktın, bu mu yoğunluk.. Hadi onu geçtim diyelim, biz hala içerideyiz ben  bir şeyler anlatmaya çalışıyorum, dinlemiyor yine telefonla uğraşıyor... Şeytan dedi şikayet et, ama boşver dedim geçtim..Hala sinirim ve kırgınlığım geçmemiş gerçi :))

Bir arkadaşım da masturbasyon olabileceğini söyledi.. Onun da kızı 6 aylık iken aynı şekilde kasılmaları ağrı sandıkları durumları olmuş.. Gezmedikleri yer kalmamış sonunda bir profesör kendisini keşfetmiş demiş..

Önce bir düşündüm olabilir mi diye ..Ama sanmıyorum.. Uykusundan ağrı ile uyanıyor.. Acıktığı zaman daha çok ağrısı oluyor.. Tamamen geçmemiş olsa da cidden kaka yaptıkça kendisini kasmalarının sıklığı oldukça azaldı.. Kendisiyle oynamak olsa böyle olmazdı gibi geliyor.. Ama kaka veya gaz olsa barsaklar boşalmadı mı hala..Veya her yeni kaka probiotklere magnezyuma rağmen yine de ağrı mı yapıyor..Bu da normal değil ki..

Neyse işte.. Bilmiyorum yani hala asıl sorun nedir.. Daha ne yapabilirim nereye gidebilirim onu da bilmiyorum..Şu sıra ,her daim savunduğum, onlar da haklı dediğim doktorlara sinir oluyorum.


Yine de, sonuç olarak; Ertuğrul hala ara ara çaresiz gözlerle bana bakarak kendisini kasıyor, dudaklarını ısırıyor kuzum kuvvet almak için. Ağrı geldiği zaman ne yemek ne oyun ne kucak  aklını dağıtmıyor ... Algısını başka yöne çekmeyi başaramıyorum..

Psikolojik olmadığını da biliyorum. Çünkü bi zahmet oğlumu tanıyorum artık.. İlgi çekmek istediği zaman, kızdığı zaman , canı sıkılınca vs neler yaptığını biliyorum. Anne anlamaz mı zaten yavrusunu...

Öyle işte.. Biraz dedikodu yapayım dedim, şişirdim başınızı..Kalın sağlıcakla..

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Allah acil şifa versin, geçirsin sıkıntısını. üzüldüm :( Allah bilinçsiz doktorların eline düşürmesin... hepsi başka bir şey demiş şaka gibi ya...

    YanıtlaSil
  2. Canım çok geçmiş olsun malesef ki artık doktorlara bile nasıl güvenicez bilmiyorum umarım en kısa zamanda bu olayı çözecek bir doktor bulursunuz

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun.İyi bir doktora rastlamak artık mucize gibi oldu.

    YanıtlaSil
  4. Ya bazen doktorların da bi şey bildiği yok demek geliyor içimden. Onları oraya doğru düzgün teşhis koysun, insan gibi konuşsun diye koyuyorlar. Yükü ağır belki, olmasını istedikleri kadar kazanmıyorlar, tamam anladık da o zaman o işi bırakacaklar. Ya da onlar da şartlarının iyileştirilmesi için başka şeyler yapacaklar. Bunu hastadan çıkarmanın, baştan savmanın bir anlamı yok. Bence hasta her zaman daha haklıdır. Çünkü çaresizsin, üzgünsün bir ümit kapısına gidiyorsun. Allah sizi en yakın zamanda iyi bir doktorla karşılaştırsın ve tüm sıkıntılarınız son bulsun.

    YanıtlaSil
  5. Sağlık sistemini performans sistemine bağladılar :(Hastaları para makinesi değil insan olarak gördüğümüzde bu sorun düzelecektir diye düşünüyorum.Geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sistemi bizzat kendim de çalışırken yaşadım biliyorum. O yüzden hep doktorlara hak verdim. Yoğun iş temposu, devletin de hastanın da beklentisi yüksek vs diyerek.. Ama bu sefer olayın sistemle pek alakası yok gibi..İnsan inan olmalı, iyi olmalı hangi meslekte olursa olsun..

      Sil
  6. Gecmis olsun canim onca yılları milleti bastan savmaya okumuslar anlaşılan😡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben doktorluk, öğretmenlik ve polislik için psikolojik testler de yapılması taraftarıyım.. Herkesin taşıyabileceği yük değil bu meslekler..

      Sil
  7. Zor işler..İyi bir genel pediatrist lazım size. Özel çalışan, angaryadan çıldırmamış biri. Malesef sistem artık şifa-tedavi üzerine değil risk ve hasta sayısı odaklı ilerliyor. Hastada bir teşhisi atlayıp dava edilme olasılığı olduğunu düşünmüyorsa helimin dikkati hasta üstünde olmuyor. Yine de biliniz ki büyük özverilerle çalışıyor sağlık personelinin çoğu.

    pERİHAN Mağden'in doktorlarla ilgili yazısını okuyunuz mümkünse:

    ''Doktorların bir de hastaları var. Her gün, her gece, birilerinin kolunu, bacağını, beynini, hayatını kurtarıyorlar. Ya da kurtaramıyorlar. Ama hep oradalar. O çirkin binalardalar ve böylesine ağır bir işleri var. Hayretle izliyorum: Kötü yemekler (zaten ne yiyip, ne yemediklerinin farkında olmayacak kadar çok çalışıyorlar) kötü eşyalar (neye dokunup nasıl bir kaptan içtiklerinin farkında olmayacak kadar çok çalışıyorlar) kötü renkler, mekânlar (bulundukları yerin nasıl döşendiğini fark edemeyecek kadar çok çalışıyorlar): Doktorlar habire ayaktalar, 'işlerinin' başındalar. Üstelik, inanmayacaksınız ama DUYGULANIYORLAR. Üzülüyorlar, seviniyorlar; hastalar için yorulmadan savaşıyorlar.

    Yaşadığım bu korkunç günlerde, hakikaten iyi insanlarla: doktorlarla tanıştım, onları seyretmek durumunda kaldım. Bu esnada bu 'işi' niye seçtiklerini habire düşünmemek, elimde değil. Insan, bu denli ağır bir işi, hayatla ölüm arasında ellerinde gidip gelen insanlarla olmayı, onlar hayatla ölüm arasında sallanırken hayatta kalmaları için günler ve geceler boyu çalışmayı, nasıl seçer, neden seçer?

    Onlar bu tercihi yapmasalar, bizler sapır sapır dökülürüz bir kere. Onlara bu tercihi yaptıran bilinçaltı ve üstü dürtüler, onların 'üstün' insanlar olduğu anlamına mı geliyor? Egoları bizimkilerden daha mı büyük? Süperegoları daha mı güçlü? En azından vakti bol, parası bol reklamcılar, borsacılar, bankacılar gibi oturup bunalıma girecek ve 'hayatın anlamı nedir' diye kıvranarak günler ve geceler geçirecek halleri yok. Buna ne vakitleri var, ne takatleri.

    Hayatın anlamı üzerine düşünüyorlarsa da, bu çok derinlerde ve hakiki bir yerlerde cereyan ediyor. Zira ellerinde insanların hayatları var ve onlar, bununla meşguller. Insanların hayatını kurtarmakla.

    'Yeni' doktorlar diyebileceğim 1955 yılından itibaren doğmuş olan doktorlar, hakikaten bambaşka. Anneannemin hastalığı esnasında muhatap olduğum dinozor doktorlara asla benzemiyorlar. 'Dünya ve evrenin hâkimi benim; yolumdan çekil küçük karınca' ruhuyla varolmuyorlar. Size her şeyi izah ediyorlar, fikrinizi alıyorlar; bağırıp çağırdıklarına ya da yorulduklarına şahit olmadım.''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendim de diş hekimiyim. Pek çok doktor hemşire vs sağlıkçı arkadaşım var. Hem devlette hem özelde çalıştım. Her iki sistemin de hekime yaşattığı farklı zorlukları biliyorum. Her zaman her platformda hep hekimi savunmuşumdur. Belki o gün başka bir derdi daha vardı, sonuçta o hekimler de insan..Ama bir kaç farklı doktor ve bunlardan sadece gastroentroloji uzmanı devlet hastanesi diğerleri özel hastane, hepsinde sıkıntı yaşayınca.. En son gördüğüm tavır da hekimliğe değil insanlığa yakışmadığını düşündüğüm bir tavır olunca biraz doldu, paylaşmak istedim.. Yine de hekimin- hekimlerin ismini vermedim ..

      Sil
  8. Allah şifa versin canım :( yine de işin ehli birilerini bulmak lazım yazık oğluşa... geçmiş olsun çok çok

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun. Son dönemlerde geçirgen bağırsak sendromuna çok rastlıyorum hastalıkların gerçek sebepleri hakkında. Bir araştır istersen

    YanıtlaSil
  10. Her şeyi psikolojiye bağlamalarına ben de sinir oluyorum. Allah doktorun da iyisine rast getirsin, her doktora gittiğimde geriliyorum.

    İyi bir doktor önce seni güzelce dinlemeliydi. Keşke bildiğim bir doktor olsa da önerebilsem. Yine de başka doktorlara da göster bence. ( Az da göstermemişsin ama belli mi olur)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün yine vardı ağrısı.. Araştırıyorum bakalım gidecek bir yer..

      Sil
  11. Tanı koymak gerçekten çok zor bir durum gibi düşünüyorumda cocuk kendini niye kasar? Agrisi olunca tabii ki ama ne agrisi? Böbrekler daha yakin geldi banada. İdrar yanması olsa, kasildigi zaman cisini yapiyor mu bence bi takip et. Buyuk gecmis olsun canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım idrar yaptığı anlarla örtüşme yok kasılmalarda..

      Sil
  12. Çok zor... Allah yardımcımız olsun en kisa zamanda iyilessin minik kuzu 💙

    YanıtlaSil
  13. Cabucak iyilesir umarım.. Sicaktan belki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem,aşırı sicaklardan önce başladı ama..

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun kuzuma benim de en büyük korkum böyle sebebi bilinmeyen ağrılar anlatamıyor da derdini nasıl anlayalım kuzuları??? Aslında eşimin böyle ağrıları olmuştu mideden bağırsaklara iniyor diyordu çok doktor dolaştık testler ilaçlar hiç fayda etmedi ishalden tahriş olmuş o yüzden ağrı yapıyor dediler zamanla geçer diye gönderdiler bizi sürekli eşimde birinin tavsiyesiyle bir ilaç denedi ona da öyle olmuş iyi gelmiş velhasıl ismini bilmiyorum da proton pompa inhibitörü idi ilaç ve iyi geldi ağrıları geçti rastlantı değildi sanırım çünkü bir defa daha tekrar etmişti bu durum ve aynı şekilde iyi gelmişti yetişkinlere bile yardımcı olamayan doktorların küçük çocuklar için daha dikkatli ve şevketli yaklaşması kaçınılmaz bir gereklilik bence bunun fakatı aması olamaz her işin zorluğu her hayatın draması mevcut kimin duası pozitif enerjisi iyi gelir belli olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dualarım sizinle inşallah bir an evvel geçer bütün dertleri kuzunun

      Sil
    2. Proton pompa ilaçlar daha çok mide için,gasrtit reflu falan için.. Reflusu var gerci ama ,iste sevgili Gastroentroloji doktorumuz bisey demedi ki..!!

      Sil
  15. Kıyamam. :/ Çok üzüldüm. İnsanın çocuğu acı çekerken kendisi bin beter hissediyor. Umarım en kısa zamanda bulursunuz sebep ve çözümünü de geçer ağrıları. Sevgiler ve bol şans...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, o bir acı çekerken benim canım çekiliyor sanki.. Teşekkürler..

      Sil
  16. merhaba değerli blog yazarları aşağıdaki linkten foruma giriş yapıp sitenizi tanıtabilirsiniz ücretsizdir

    site: https://goo.gl/7v2emg

    not: yalnız üye olmanız gerekiyor tüm herşey ücretsizdir saygılarımızla.

    YanıtlaSil
  17. Cok gecmis olsun Allah sifa versin kisa zamanda insallah. Doktorlar ve ogretmenler islerini biraz daha severek yapmaya calissalar ne olur sanki.

    YanıtlaSil
  18. Off kakadan çok çekmiş hala da çekmekte olan bir anne olarak, okurken içim daraldı dedim inşallah benimki gibi olmaz hemen geçer biter.. Bu dönemde kronikleşmemesi için bol lifli gıda, bol kayısı, sulu çorba ver diye de önereyim.. Bu taşlaşmış kaka olayı biraz can sıkıcı malesef, sancısı da sıkıntısı da çok olur, kıyamam kuzuma, inşallah geçmiş bitmiştir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ki.. Kakasi artık yumuşak ve normal renkte geliyor ama.ağrıları bitmedi..

      Sil
  19. Geçmiş olsun çok. Geçsin tez vakit. Ağrısı bitsin yavruşun. Çocukların ağrısı varken, anneler hep kalben felç.

    YanıtlaSil
  20. Hicbirimizin evladi hic hasta olmasa keske.Onlar hasta biz onlardan hasta..Cok gecmis olsunnn....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaaa.. hem ayakta durmak zorunda anne hem içi yanar..

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)