Ana içeriğe atla

Nuhun Gemisinde 2 ay bitmiş...

Gel zaman git zaman,günler geçmiş gitmiş... Bundan 2ay önce başlamış canım oğlumun özel eğitim serüveni.. İyi ki de başlamış..
Bu hafta içi aylık gelişim raporunu verirler. Bakalım ne diyecekler.

Onları beklemeden,ben bana verilen kağıtları biraz karıştırdım.


İlk başladığımız zaman, ertuğrul için aylık ve 3aylık hedefler belirlenmişti. Bunlardan  aylık hedeflerin pek çoğuna ulaştık, 3 aylık hedeflerin içinde de ulaşılanlar var..

Kişisel & sosyal gelişim becerileri alanında ;
Kısa dönem amaçlar: sese tepki verir, alkış ve çak yapar,gösterildiği zaman nesneleri birbirine vurur, ona gösterilen nesneye bakar,yetişkinin davranışlarını takip eder. Bunları yapıyor artık şükür. Ama kendisine seslenildiği zaman tepki verir amacında hala ciddi sıkıntılar var.
Uzun dönem amaçlar : ertuğrul kendisine seslendiğinde bakar, ona gösterilen motor davranışları taklit eder ve cee oynar.. Bunlardan sadece taklit biraz biraz var..cee yi ben yaptığım zaman çok keyif alıyor ama kendisi oynamıyor.. 1 kere oynadı gerçi: )

Dil becerileri alanında ;
Kısa dönem amaçlar: istediği nesneye bakar, istediği nesneye ulaşmak içinde elini uzatır, hoşuna giden bir etkinlik sırasında sesli güler.. Bunları yapıyor.. Şaşırdığı zaman "aa " sesi çıkarır, ba be seslerini çıkarır henüz yok.. Az çok bababi gibi sesler geliyor gibi ama daha çok vavava gibi..
Uzun dönem amaçlar: isteklerini işaret ederek ifade eder, tek heceleri söyler hiç yok,duygu ifadelerine göre sesler çıkarır sevinç itiraz naz yapma vs var ama şaşkınlık yok..

Kaba motor becerileri alanında ;
Kısa dönem amaçlar: nesneyi bir elinden digerine geçirir, nesneye ulaşmak için vücudunu ileri iter, nesneyi görecek şekilde kafasını dik tutar var.. Tutunarak ayağa kalkar amacı için söyleyeceğim şu ki, o bir tembel :) yapabiliyor artık ama yapmıyor. Sonraki hedefler hiç yok :( 1saniye 3 saniye 5 saniye ayakta durur.. Henüz hiç hevesli değil tek başına ayakta durmaya...
Uzun dönem amaçlar: vücudunu kullanarak nesnelerle ilgilenir ki artık buna ulaştık,10 saniye ayakta durur ki henüz 1sn bile durdurmuyor...

Ince motor becerileri alanında ;
Kısa dönem amaçlar: orta hatta kadar ve orta hattı geçen nesneyi izler, 180° izler, çıngırağı kavrar ve 10sn tutar, nesnelere uzanır.. Bütün hedeflere ulaşılmış: )
Uzun dönem amaç nesneleri kavrar.. Bu amaçta anlatılan hedef ne bilmiyorum ama gayet tutuyor... Bilmiyorum ulaştık mı ulaşamadık mı....

Şimdi bu şekilde bakınca 24 kısa hedeften 7si eksik; 10 uzun hedeften 3 4 tanesi gibi var..

Daha 1 ay var ilk kurun bitmesine... Bu ay başarması gereken şeyler ayakta 10 saniyeye kadar durmak, keyfi istediği zaman her zaman tutunup kalkabilmek, tek heceleri söylemek, şaşkınlığını belirtmek, ve tabiii ki ertuğrul dediğimizde bakmak...

Hadi hayırlısı...

Yorumlar

  1. Her işte bir hayır vardır . Ya çok geç farketseydiniz . Her şey güzel olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni gördüm kusura bakmayın :) alışık değilim yorum almaya :))) inşallah güzel olur herşey çok teşekkür ederim :)

      Sil
    2. Ben alıştıracağım sizi yorum almaya hatta bıkacaksınız benden 😄

      Sil
    3. sanmam bıkacağımı, mutlu oluyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)