Ana içeriğe atla

Ertuğrul un dünkü menüsü

Ertuğrul için bir güne neler hazırladım yazayım istedim. Aslında dün sabahtan beri yazacağım ama ancak fırsat oldu.
Dün akşam yazdım,blogaway yayınlandı sanıyorum hala taslak kalmış, bu saate kaldı yazı: )



Ben katı gıdaya ilk başladığımız zaman ne yapacağımı çok şaşırdım . Aslında hala da bugün ne yapsam diye düşünüyorum belli bir listem yok :)

Efendim ertuğrul beyin dünkü menüsü şöyle: 

~ Bal kabağı, kereviz damla 'dan biraz fazla süt ile hazırlanan sebze puresi
~ irmik, kuru kayısı, mısır nişastası az biraz süt ile muhallebi
~ tarsı tarhana çorbası 

Çorba içmeye fırsatı olmadı, muhallebi fazla yiyince mide yi zorladı, sebze sorunsuz şükür: )


Muhallebi kolay, hepinizin bildiği tarif :
~ 2 yemek kaşığı irmik
~ 2 tane kuru kayısı 
~ yarım litreye yakın su
~ 1 çay bardağı kadar süt hatta daha az


Önce, dilim dilim yaptığım kuru kayısıları biraz suda pişirdim. İyice yumuşayınca blender ile ezdim. Üzerine su ekleyip irmiği koydum. Karıştırarak kaynattım. Kaynayınca hemen almadım ateşten bi kaç dakika pişti.  Kıvamı kalın geldiği için su eklemek lazımdı, su yerine süt koydum lezzet katsın zaten azıcık bişey dedim. 


Amma velakin, bizim oğlanın süt hassasiyeti devam.. Bu kadar bir süt bile midesini rahatsız etti. Yarısını ancak yedi muhallebinin, ona rağmen hem az da olsa kustu, hem de 4 saat falan yeni bir şeyler yiyemedi ... :(

Sebze puresini önceden çok yapıyordum, bitmiyor kalıyordu. Ertesi gün yedirmeye çoğunlukla kıyamadığım için sebzeler hayvanların nasibi oluyordu.. Tabi o da iyi bir şey ama .. Neyse işte, artık az yapmaya başladım. :

~ 2 küp kesim dilim  bal kabağı 
~ 2 ince yuvarlak kesim dilim kereviz

Kabakları ve kerevizleri alınca dilimleyip attım buzluğa, rahat oluyor :)
  Kabağı da kerevizi de koydum teflon cezveye, üzerine tepeye kadar su.. Su bittikçe ekledim. Ben iyi pişmiş severim o yüzden yarım saat falan kısık ateşte pişirdim. Suyu iyice azalmıştı. Blender kullanabilmek için bir kaç damla süt koydum. O kaa.. Küçük meyve kavanozları var ya bebekler için, onun kadar falan çıktı bu kadar sebze..

Ve tarsı tarhana..
Tam bir hayal kırıklığı...
Üzerinde yazan miktarlara uymadan yapmıştım ilk.seferinde, belki o yüzden jöle gibi oldu diyerek bu sefer tam tarif yaptım, yine de garip bir çorba oldu.. Tadı da hoşuma gitmedi.. İlk deneme ertuğrul un da hoşuna gitmemişti ama bu bir kriter değil, tekrar denemek lazım önce..

Bunlar oğluma benim pişirdiğim yemekleri..
Bir de meyve, yoğurt ve mama faslı var..

Meyveyi cam veya normal rende ile kendim yapıyorum çoğunlukla.. Ama arada kolaya da kaçıyorum.. :)  Dün  o günlerden .. Hipp organik meyve karışım yedi...

Böyle işte... 

Sevgiler..

Yorumlar

  1. Tarhana çok severim neden olmadı ki acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmiyorum ki.. bebeklere özel organik tarhana olarak satılan yeni bir ürün.. en azından benim yeni gördüğüm bir ürün.. anlaşamadık kendisi ile..

      Sil
  2. Okuyunca her güne bir sebze çorbası yapışımız geldi aklıma :) Yarasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep aynı yollar geçiliyor sanırım :) hoş geldiniz :)

      Sil
  3. Bilgiç de iki yaşına kadar süt içemedi. Meyve rendelerini de yiyemedi. Süt yerine mamayla idare etmiştik. Yemek olarak da direk bizimkileri yedi bebek haşlamaları falan açmadı çocuğumu. Oysa zavallı ağabeyi hep haşlanmış sebze yediydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim yediklerimi de yemiyor; yiyemiyor.. hem çiğneme sorunları va yeterince iyi değil hala; hem de azıcık bir tuz bil eolsa hemen kabarıyor vücudu.. :/

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)