Ana içeriğe atla

Dafo - afo hazır





Öncelikle bir düzeltme ile başlayım; afo ayak bileğinde biten ortezlere, dafo dize kadar uzayanlara deniyor imiş. Hatta kalmaya kadar uzayanlar varmış onlara da kafo deniyormuş.. Oğlumun ortezi "afo" bu durumda..

Ölçüler alındığı gün 1 hafta içinde teslim edeceklerini söylemişlerdi. 8. gün akşam üzeri teslim aldık ortezi.

Bu arada ortez ne derseniz; uzuvları kullanmaya yardımcı aparatlar. Hiç yoksa yerine yapılıyorsa protez; varsa ama düzgün kullanımı için destek gerekiyorsa ortez ..



Afo ortezi teslim almaya gittiğimizde Ertuğrul uyuyordu. Aslında biraz daha erken çıkacaktık; hasta geldi çıkamadık; hadi çıkacağız uyumasın diye oyalayınca yolda uyudu kuzucuk. O uyurken ayaklarına afolar takıldı, uyumlandı. Tekrar arabaya giderken açtı gözlerini.. ( Neyse ki yatağına ulaşınca uyudu tekrar :) şükür çünkü pek yapmadığı bir şey; uykusu bölündü  ise sersem bir kaç saat sonrasında yeniden uyku saati gelince uyuyor çoğunlukla..)

Afoları almaya kartanası ( anneannesi, canım annem ) ve dedesi ( baba tarafından olan ) de gelmişti. Çıkışta dedeyi eve bıraktık öyle geçtik. Uyur uyanık sersemlikle bir 10-15 dakika kaldı ortez ayağında. Yürümedi tabi o sırada. Gelince hemen uyudu; uyurken çıkardık. Bileklerdeki o kemik çıkıntıları var ya; kıpkırmızı olmuştu :(







Uyanınca tekrar afolar ayağa geçti. Biraz yürüttük; emekledi falan.. Daha az sıkmıştım ben bantlarını kızarmadı bu sefer bilekleri.. Ama umarım Yeterli düzeyde bir sıkma olmuştur.. Pazartesi fizyoretapistimize soracağım..

Çok rahat değil ama afolarla :( Tabi ister istemez rahatı bozulacak. Ayaklarını tutmaya alıştığı pozisyon değişiyor. Bir miktar baskı ile ayakların doğal anatomik duruşunun sağlanması amaç.. Bu da ister istemez rahatsız edecek. ama Yürümekten kaçınıyor.. İnşallah çabuk atlatır alışma sürecini...




Aslında şirin bile oldular. Altına tabanlık da koymuşlar sağolsunlar medikalci arkadaşlar; yazlık ayakkabı gibi oldu afolar.. Tabi havalar soğuk gittiği için dışarı çıkarken ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım babannemizin ördüğü ve büyük gelen patikler şimdi işe yarayacak :)









Yine de ortez ortezdir.. İnşallah çabucak alışır, çabucak yürür, ayakları çabucak düzelir..
Vs..



Sevgiyle..

Yorumlar

  1. öperim o kızaran yerleri kıyamam inşAllah geçecek
    Çabucak iyileşicek çok Amin:)

    YanıtlaSil
  2. hayırlı olsun. En kısa zamanda en güzel pabuçlarla koşup oynasın inşallah. :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yaşıyor muydun cancagizim :) inşallah: ) pazartesi görüşmek umudu ile :*

      Sil
  3. En kısa zamanda şifalar diliyorum minik yavruya
    Benim de iki kızım var, deneyimlerinizden faydalanacağım için çok mutluyum
    Blog keşif etkinliğinden buldum blogunuzu
    kahve yanı kitap ve kahve yanı makyaj olmak üzere iki blogum var
    Hepsine de beklerim :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Ben onun o tontiş ayaklarını yerim. Gelmiş geçmiş olsun. İyi gelecektir düzenli kullanın yeterki. Şifalar olsun.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Oy şeker ayaklar tam yemelik :)

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadarçok öpeni yiyeni var ki o ayakların :9 seni de bekleriz :P :)

      Sil
  7. Ah ya kıyamam o kırmızılara... Geçmişler olsun da bir daha görmesin ortez mortez, anlamını bile bilmesin...
    Peki ne düzeydeydi yürümesi? Ne için verdiler? Kaçırdıysam özür dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam gördüm şimdi, tekrar özür. Yayına hemen yorum yapmak istemiştim.
      Minik tontiş ayaklarını sevdiğim...
      Bizimki de yürürken yamuk basıyor sanırım bir götürmek lazım.
      İnanılmaz faydalı, detaylı ve güzel bir yayın olmuş Şapşik, eline sağlık!

      Sil
    2. teşekkür ederim :) umarım toparlar. her yamuklukta bu ortezler kullanılmıyor. demirli veya saf ortopedik ayakkabılar, pozisyonlama bantları vs pek çok seçenek var . ama kemikler henüz yumuşak ve kolay şekillenirken kontrol ettirmekte fayda var bence :9
      staf. bu arada ne demek :)

      Sil
  8. O tontis ayaklari itinayla ısırmak istiyorum;) corapsiz canı yanmış biraz. Bilenlerden destekle ayakta durması da kaylasiyor. İlk fotoğrafta senin sandaletini giydi sandım;) çok yakismis ve umarım ise yarar. Acıtan yerlere bez, pamuk v.s koyabilirsin. Kızım kalca çirkinliği vardı ve bizde epey bundan daha farklı bir şey kullandık sert yerleri canini yakıyordu. Bez koyuyorduk içten sanırım sen de koymussun. Zamanla alışıyorlar. O pes edip çıkarsa da sen çıkarma canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında çorapla giydiriyorum. çorapsız hali fizyoterapist e göndermek için çekmiştim. umarım çabuk alışır. kalça çıkığı da zor neyse ki atlatılabiliyor :) size de geçmiş olsun..

      Sil
  9. Yerim senin parmaklarını, Rabbim inşallah şifalar verecek, kısa zamanda hiç gerek kalmadan koşsun kuzucuk. Bu arada gerçekten anlaşılmıyor, havalı bir sandalet gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam yemelik değil mi :) teşekkür ederim.. fizyoterapistlerimizin ikisi de duruşunu bile düzelttiğini söylüyorlar. Umarım çabuk toparlar :)

      Sil
  10. gecmis olsun tekrar, artik teshis ve ardindan tedavi sureci basladigina gore bundan sonrasi hep iyi gunler bekliyor :)

    YanıtlaSil
  11. Ooo çok tatlı ama o poğaça ayaklar :) kısa zamanda alışması, yürümesi ve afoları çıkarması dileklerimle! Sağlık, mutluluk, huzur evinizden hiç eksik olmasın. Kalp :)

    YanıtlaSil
  12. İnşaallah en kısa zamanda onlara ihtiyaç duymadan yürür.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba umarım herşey yolunda gitmiştir alışmışsınızdır Biz dafo kullanıyoruz ayaklarımız büyüdüğü için yeni yaptırmaya mecbur kaldık ancak ilk sefer alçıyla ölçü almışlardı şimdi ise mezurayla ölçü aldılar hangisi daha iyidir kararsız kaldım belki de gereksiz endişe ediyorum bilemedim sizin ki Nasıl oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba.. sözde cevap yazmıştım ama yayınlamamışım sanırım..
      alıştı çok şükür sıkıntısız giyiyor ..
      bizim afo alçı kalıp alınarak yapıldı. hem alçı kalıp, hem mezure ile ölçümler yaptılar.. ayak büyüyünce sistem değişiyor mu hiç bilmiyorum ki..aynı yere mi yaptırdınız? işlerini biliyorlardır heralde..

      Sil
    2. Farklı yere yaptırdık bu yüzden biraz gerildim ve tedirgin oldum uyarımızın üstüne alçı kalıp aldılar fizyoterapi doktorumuz böyle istedi daha iyi oluyormuş bu biraz daha vurdu diğeri daha iyi olmuştu bana göre yada ben abartıyorum bilmiyorum hemen güvenemiyorum maalesef 🤔☺️

      Sil
    3. Söz konusu çocuk olunca her yere güvenmek zor.

      Sil
    4. Söz konusu çocuk olunca her yere güvenmek zor.

      Sil
    5. Öyle gerçekten de daha fazla ayrıntıya girip daha fazla teferruatlı düşünüyorum emin olana kadar her yere herkese sormadan edemiyorum sanırım hepimiz öyleyiz 🙈😊

      Sil
    6. Bazen psikopata bağlamiyorum hayir kim demiş yok öyle bir şey: )

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)