Ana içeriğe atla

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı: )

  Uyanık kalmak için kullanmaya başladığım kahveye alışmaya da başladım iyi mi :)

Kahve yanına su koymanın sebebini duymuş muydunuz?

Gelen misafir önce kahveyi alırsa karnım tok, önce suyu alırsa açım ben yemek verin bana demekmiş: )

Ah benim düşünceli atalarım :)

Bir diğer sebep de, önce su içilip damak kahvenin tadı için hazırlanıyor imiş...

Öyle işte: ) belkim başka sebep de vardır emme ben bu ka biliyorum :)

Sevgiyle..


Yorumlar

  1. Bilmiyordum bunu:))))ama misafir olsam aç da olsam böyle bir şeyi yapamazdım asla:)))kimisi misafirlikte çok rahattır, kendi eviymiş gibi yer, içer, buzdolabını açar, tencere kapağını açıp bakar, katiyen yapamam...:) kahvenin resmi bile hoşuma gidiyor, köpüklü köpükle afiyet olsun:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evine gittigim arkadaşım ile samimiyte bagli olarak bir.buzolabi faresi olabilirim ben :)
      Eskiden normal sayılıyor imis ya,yapılırdı herhalde,bilemedim ki.. :)

      Sil
  2. o zamaaaan biz su içelim deeee sen bir yemek tarifi ver bizeeee :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hihoho :))) mitfak pek bana göreceli değil, sınıfta kaldığım bir alan :(

      Sil
  3. Bence de deep doğru söylüyor :)). Bide hatır çok önemlidir benim için yapılan bir iyiliği asla unutmam. Vefa hep vardır bemde hatırın yanında. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu..vefa sevgi saygı hatır önemli bence de :)

      Sil
  4. Eskiden nadir olarak içtiğim türk kahvesine şu an bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir fincanı hiç bitiremezdim..ne oldu bilmem,seviyorum artik

      Sil
  5. İlk defa böyle mavi, üstelik deniz temalı bir bloğa rastladım.Çok güzel canım. Kendimi sitene eklemiş miyim ona da bakmaya gelmiştim.Ben günde üç tane türk kahvesi içerim.Aralarını uzun tutmaya çalışırım dokunmasın diye. Çok güzel bir düşünceyi de öğrenmiş oldum.Bende bir fikir uyandırdı aslında. Bir iki arkadaşımı kahve içmeye davet ederim zaman zaman.Bundan sonra kahve yapmadan'Yanında su alır mısınız arkadaşlar ?'diye soracağım :)) Eğer evet derlerse, ne varsa Allah'ın verdiği önce bir altlık ikram edeceğim.Geleneklerimiz çok değerlidir ve mutlaka iyiden,güzellikten yanadır. Sevgimle kızım.Ece ablanız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizi burada görmek ne güzel :) güzel dostluklarlaa bol kahveli günler dilerim :)

      Sil
    2. tema için ayrıca teşekkür ederim ): ferah ferah olsun dedim.. ben denizi çok severim :)

      Sil
  6. Kahve bahane dostluk şahane:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak işte bu çok doğru kuğucum :)) dostluk şahanee :) kimse yalnız kalmasın ; zor.. :P

      Sil
  7. Bunu bilmiyordum. :D Ben önden de arkadan da suyu içmem, eğer ki susamamışsam.. Kahve içişimde de bir anlam yokmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D ben hem başında bir yudum alırım hem sonunda içerim.. benimki de anlamsız sanırım :D

      Sil
  8. Simdiye kadar kac kisi ne mesaj verdi ozaman bize de kacirdik resmen bilmiyoduk kiiii amaa :) dikkat edicem bakalim artik kim ac kim tok :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)