Ana içeriğe atla

23 Nisan ' da Lösemili Çocukların Sevincine Ortak Olun..



Ben bu etkinliği sevgili anne güncesinin yazısında gördüm. Etkinliği başlatanlar özgün tasarım ve bulut gölgesi bloglarının sahipleri. Her ikisini de bu etkinlik ile öğrendim ..


Etkinlik lösemili çocukların yüzündeki gülümsemeye vesile olmak :)


Ben becerip zaman ayırıp da kendim oyuncak yapamam. Belki kabul ederlerse hazır oyuncak gönderebilirim.

Kendim yapamıyorsam bile daha fazla duyulmasına aracı olmak görevim.. Çünkü o çocuklar can.. Nereden bilebiliriz ki bir gün bizim de canımız yanmayacak...

23 nisan çocuk bayramında ; lösemili çocuklar yeni oyuncakları ile gülsünler... Yaptığınız oyuncakların yerlerine ulaşması için özgün tasarım ve bulut gölgesi ile irtibata geçmeniz yeterli..

Özgün tasarım ın sayfasında şu resim vardı; aslında bu çok zor durmuyor :



Diğer seçenekler de şöyle... Tabi aklınıza başka seçenekler gelirse hepsi olur; neden olmasın :)
















Sevgiyle....

güncelleme : yazmayı unutmuşum; gönderiler için son gün 18 nisan :)



Yorumlar

  1. Çok faydali bir proje oldugunu dusunuyorum. Cocuklar oynarak ogrenip buyuyorlar. Ben de bunu blogumda duyurmak isterim. Her ne kadar yeni olsam,takipcim az olsa da ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence duyurmalıısn :) beni de takip eden 30 kişi var zaten sadece :p sende farklı 1 kişi bile görse kârdır :)

      Sil
    2. bende yeniiyim ama niyetimiz çok kişiye ulaşmak olsun bende varım

      Sil
  2. Çok faydali bir proje oldugunu dusunuyorum. Cocuklar oynarak ogrenip buyuyorlar. Ben de bunu blogumda duyurmak isterim. Her ne kadar yeni olsam,takipcim az olsa da ;)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Hiç yapamıyorsak, lösemili çocukların annelerinin yaptığı oyuncakları lösev dükkandan alıp yine onlara bağışlayabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç aklım agelmmeişti.. çok mantıklı :9 bunu yapabilirim işte.. tişikkirler kalem kuklası :)

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim Şapşik Anne :)

      Sil
  4. Böyle güzel etkinliklere destek vermek isteriz tabi ki, teşekkürler!!!

    YanıtlaSil
  5. çok yararlı bir proje gönlünüze yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. etkinliği ortaya çıkaranlara binlerce teşekkür... ve tabi dstek olan herkese de :)

      Sil
  6. çok güzel bir etkinlik, yapanı canı gönülden tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapanı, destek olanları, duyuranları,herkesi... çocuklar ağlamasın... şu kara günlerde güzellikler de olsun hayatlarında..

      Sil
  7. Bayıldım ben bu fikre. Benim de elden bi beceri gelmez ama napsam oyuncak mı alıp göndersem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalem kuklasının teklifi cazip geldi bana.. lösev den annelerinin yaptığı oyuncaklardan alıp yine onlara hediye etmek :)

      Sil
  8. Harika bir fikir, çocuklar gülsün, onlar çok büyük yüklerle başa çıkmak zorunda kalıyorlar, minnacık omuzlarında. Allah hepsine sağlıklı uzuuun bir ömür nasip etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn.. hiç bir anne yavrusunu toprağa vermesinn

      Sil
  9. Merhaba lar, çok güzel bir fikir.. Blogunuzu yeni keşfettim takibe aldım bloguma da beklerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)