Ana içeriğe atla

Affetmek Üzerine..

 






Affetmek üzerine hiç düşündünüz mü..

Sizin için neyi ifade ediyor?

Size yaşatılan kötü hatıraları silmek, unutmak, yok saymak?

Bütün bunlar yaşandı ama üstüne sünger çekmek?

Yaşananlara rağmen hiç bir şey olmamış gibi davranmak?

Aslında hiç birisi değil..


Bir kişiye kızgın, kırgın, öfkeli kaldığınız zaman, nefreti kini üzüntüyü taşımaya devam ettiğiniz zaman ne oluyor biliyor musunuz?

Aslında size ait olan, kendiniz için kullanabileceğiniz enerjinizi o kişiye harcıyorsunuz. O kişinin haberi bile olmadan Onun için sırtınızda çuval taşıyorsunuz..

Oysa o çuvalı bıraksanız, o kişiye kırgın kızgın olmak için için harcadığınız enerjinizi kendiniz için harcasanız kim bilir neler değişir hayatınızda..

O kişi ile her ne yaşadı iseniz, bu olay sizin gelişiminiz içindi. Sizi siz yapan şeyler tecrübeleriniz.

Siz o yaşadığınız olaydan ya bir şey öğrendiniz, ya o olay sonrası hayatınızda bir şeyler değişti ve bu değişiklik size bir şeyler öğretti veya hizmet etti. Veya siz bilinç altınızda öyle olması gerektiğine inandığınız için yaşadınız..

Ne lakası var ya dediğinizi duyuyorum.. Ama gerçekler böyle..


Siz ne yaşanmış olursa olsun bunu kabul ediyorum. Bu yaşananlar benim ve senin gelişimin içindi. Öyle olması gerekiyordu ve oldu. Bu yaşananlar için seni affediyorum diyebildiğiniz zaman; hayatınızdaki huzurdan tutun para akışına kadar ne kadar çok şeyin değişip güzelleştiğine şahit olursunuz.


Ve o kişiyi affetmekten kast ettiğim şey tamam hadi gel lay lay lom eskisi gibi olalım değil.

Sadece o tarafa akıttığım enerjimi kendime çekmeyi seçiyorum. Ben artık senin için ayırdığım enerjimi kendime kullanmayı seçiyorum demek..

Bir nevi; seni Allah'a havale ediyorum demek ..

Bir intikam beklemeden. Sen de yaşayacaksın göreceğim beklentisine girmeden..

Sadece kabulde kalarak..

Yaşananlardan ne öğrenmen gerektiğine bakarak, hayatında o olay sonrası gelişen güzel şeyler varsa o güzelliklere benzer bir sıkıntı yaşamadan da sahip olabileceğinin farkına varıp buna inanarak..


Var mısın sen de bu şekilde bir afla kendine bir iyilik yapmaya?


Ve biliyor musun; kendini affetmek de böyle...

                       Ve sen yeni bir yıla yeni bir sen olarak girebilirsin..


  • Kendini de başkalarını da affetmenin yaradan tanımını, perspektifini; affaetmeyi ve affedilmeyi anlamayı bilinç altının hatırlamasını ister misin?
  • Kendini de başkalarını da affetmek kolay mümkün ve güvenli; 
  • Affedilmek kolay mümkün ve güvenli;
  • Sen kendini de başkalarını da affetmeye de affedilmeye de layıksın, buna izinlisin..
  • Bunlar senin yaratılıştan gelen hakkın..
  • Bunların hepsini bilinçaltının hatırlamasını ister misin?


Bu bilgiler senin kütüphanende zaten var..

Evet dersen beynin ruhun bilincin bu bilgileri oradan çıkartıp bulacak..


Sevgiyle..

Yorumlar

  1. evet eveeet ne güzel söylüyon seeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acaba senin yorumlar neden hep onay istiyor ki..

      Sil
    2. hepimize oluyor birkaç aydır, bir blogger sorunu :)

      Sil
    3. çabucak düzelir umarım :) ve sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)