Ana içeriğe atla

Şubat 2019 da geldi...



Zaman çabuk mu geçiyor ne..

Dur zaman...akma bu kadar hızlı.. Daha yapılacak o kadar çok şey var ki.. Daha tamam olması gereken o kadar eksik; kapanması gereken o kadar yara var ki..

İlaç her şeyin ilacı ise fazlası aşırı doza girmez mi..

Geçme zaman.. Bu kadar hızlı geçme..
Daha oğlum hazır değil bu hızda ilerlemeye.. Daha ben hazır değilim sana yetişmeye.. Geçme zaman .. Geçme..

Facebook bir video hatırlattı bu sabah.. Tam 1 sene önce paylaşmışım; 1 Şubat 2018 de.. Ertuğrul'u duvara yaslayıp ayakta durma çalışması yapmışız.. Gelişen bir durum yok bu konuda.. Ertuğrul hala ayakta durmuyor-duramıyor..

Zaman bize yaramıyorsun.. Bizden alarak geçiyorsun...

5 yaşa kaldı 3.5 ay...

Konuşma yok.. Yürüme yok.. Ayakta durabilme yok.. Kafa atma saç çekme tekme tokat tam gaz...İnat keçi..

Yoruyorsun beni hayat.. Az iyi davran be güzelim.. Ne yaptım ben sana..

Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Çünkü kafirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden umut kesmez. (Yusuf 87)

Ah be zaman.. Sanıyor musun sen ben oğlumdan vazgeçeceğim.. Hiç bekleme..Varsın hiç konuşmasın.. Varsın hiç yürümesin.. Ben yine de oğlumu sevmeye devam edeceğim.. Ben yine oğlum için mücadeleye devam edeceğim..

Bizi yenemezsin zaman...

Oğlumu büyütebilirsin.. Beni yaşlandırabilirsin.. Ama umutlarımı hayallerimi alamazsın elimden...İnancımı alamazsın..
Rabbim büyük.. O "ol" der ve olur..Olmazsa da vardır bir bildiği..

fakat olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz birşeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara 216)


Yine de..

Sen bu kadar hızlı geçme be zaman.. Biz yerimizde sayarken sen koşup gitme...

Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı olmuş Tubacım. Yürekten geldiği belli.

    Ben inanıyorum, bunca uğraş bunca sevgi muhakkak işe yarayacak .

    YanıtlaSil
  2. Bir de seni sadece blogdan takip eden ve inan içten dua eden bizler varız, zaman bir de bunu getirdi.. Hep götürmüyor. Bir belgesel vardı, sümüklüböceğin gözünden dünya, onun hızını sabit almışlar her şey öyle hızlı, büyük, oldu bitti ki.. Halbuki o kendi kabuğunda öyle estetik, kendi hızında salınarak, hissederek, yavaş yavaş anlıyor yaşıyor hayatı. Öyle güzel ki aslında onun dünyası, onun gözünden bakarsan yanlış olan o hızlı o aceleci hayat gibi geliyor insana.
    Ertuğrul'un hızı farklı ama onun dünyasından bakarsan onu çok seven bir annesi var, onu destekleyenler var, uzaktan tanımadan dua edenler hep iyiliğini isteyenler umanlar var. Bu anlamda bakarsan sevgi dolu, umut dolu, anlam dolu bir hayat..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözlerim doldu bu yorumu okuyunca... teşekkür ederim..

      Sil
  3. Ah tugbacim, her zaman dualarim seninle. Bu cabanin mükafatini görmeni o kadar cok diliyorum ki. Kalbim sizinle 💕

    YanıtlaSil
  4. Rabibimin bir hikmeti vardır.Tevekkülü elden bırakmamak lazım.Gerçekten çekene de zor çektirene de işte hepimizin ayrı dertleri var Rabbim bizi sevdiklerimizle sınıyor ama öenmli olan o sınavdan geçmek sabırlar inançla asla ümidini yitirmemek.Rabbim sana güç kuvvet versin kolaylıklar versin.İnşallah herşey istediğin gibi olur tez elden.Dualarım seninle güzel insan.💖💖💖

    YanıtlaSil
  5. Allah yardımcın olsun . Allah sağlık versin benim yeğenim de sara hatasıdır.
    13-14 yaşlarındadır. Ama görsen bir bebek gibidir . Konuşamıyor,ayağa kalkamıyor, Allaha şükür nöbet geçirmiyor. Hepimiz o kadar çok seviyoruz ki sadece biz değil gören herkes seviyor .

    YanıtlaSil
  6. Tuğbacım senin gayretini ve oğluna olan desteğini gördükçe seni hem gönülden tebrik ediyorum hem de çokça dua ediyorum. İnanıyorum her şey Ertuğrul için çok güzel olacak sadece bir zaman biraz sabır ❤️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)