Ana içeriğe atla

ESES (Electrical status epilepticus in sleep *Yavaş Uykuda Elektriksel Status Epileptikus Spektrumu )



Herkese selam..

Ertuğrul'un durumu ile ilgili uzun zamandır bir yazı yazmadım farkındayım.. İlk fırsatta gelecek merak etmeyin :)

Şimdilerde Prf. Dr. Attila Altunel kontrolünde tedaviye devam ediyoruz.

Ertuğrul 21 aylıkken çekilen EEG de herhangi bir sorun görülememişti ancak Şubat ayında Attila hoca bir EEG çekti ve yorumladı; ESES varlığını gördük..

Bu ESES  yani İngilizce adı ile Electrical status epilepticus in sleep  ;Türkçesi Yavaş Uykuda Elektriksel Status Epileptikus Spektrumu en basit tanımı ile beyinde özellikle uykuda ortaya çıkan kötü elektrik..

En etkili hatta tek tedavisi de ACTH iğneleri..

Ertuğrul'un beynindeki bu kötü elektrik de öyle az buz bir seviyede değilmiş..
Beynin genelinde %31.5.. Beynin arka bölgelerinde %100 ... Düşünebiliyor musunuz.. %100.. !!!!

ESES; davranış problemleri , epileptik nöbetler, otistik belirtiler vs  oluşmasına sebep oluyor.. Ne kadar erken tedavi edilirse hasar o kadar az.. ESES seviyesi ne kadar yüksek ise ve ne kadar geç müdahale edilirse tedavi şansı o kadar az..

Siz şimdi Prf. Attila Altunel'in aşağıdaki canlı yayın kayıt videosunu izleyin.. Ben tedavimiz ilerledikçe size daha detaylı bilgi vereceğim neler oluyor , bizde durumlar nedir diye..

Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, yayın kanalına kafayı takmadan siz verilen bilgilere odaklanın e mi.. Sağlık söz konusu olduğu zaman gerisi teferruat..





Hadi kalın sağlıcakla...

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Gelişmeleri yazarsanız takip edeceğim bende. Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
  2. Umarım başarılı olur, yabancı kaynaklardan ve akademik yazılan makaleleri de okuyunuz bende takip edeceğim dualarım sizinle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pek çok makale okuduk ve öyle karar verdik bu tedaviye zaten. teşekkür ederim.

      Sil
    2. Sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın bizdede 28.5 cıktı eses atilla hoca öyle dedi başka bi nörolog daha gördü bisey yok katiyen yaptırmayın dedi siz faydasını gordunuzmu lütfen yardımcı olun

      Sil
    3. Merhaba Atilla hocayı biz çok araştırdık gitmeden önce. Hem hocayı hem acth tedavisini araştırdık. Dünyada acth bizim ülkemize göre daha kabul gören ve daha çok uygulanan, fayda görülen bir tedavi. Ve gerçekten faydasını da gördük iğnelerin.

      Sil
  3. Mrb ben blogunuzu tam incelemeden yazıyorum ama acth tedavisi nasıl gidiyor ve oglunuzun tanısı neydi.. benim oğlum atipik oztim araştırıyorum şuan Attila hocayi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba. 8 kür tamamladık. artık 10 iğnelik kürleri her ay değil üc ayda bir yapıyoruz. faydasını görüyoruz.
      oğlumda üç ayrı tanı var.
      genetik olarak iki sendromu var,
      birisi: XYY - dubike Y -süper erkek
      diğeri : ohdo sendromu maat-kievit - brunnet tipi

      ayrıca bir de epilepsinin bir türü olan ESES ..

      son kontrolde devletten heyet raporu içi gittiğimiz çocuk psikatri atipik otizm de dedi ama tanı olarak yazmamış; kendisi de kararsız kalmış sanırım o konuda :P

      attila hoca da acth tedavisi de iyidir. bence denemelisiniz.

      Sil
    2. Teşekkür ederim.. takip ediyorum yaza bende götürmeyi dusunudüşün

      Sil
  4. Merhaba, benimde 8.5 yaşında atipik otizim oğlum var. 4 yıldır diyet yapıyorum, daha önce eeg çektirmiştim, epilepsi yok dediler. Bende attila hocayı araştırıyorum, şuan pandemi den dolayı kapalı muayenesi. Atipik otizimle attila hocanın tedavisi ile iyi durumda olan var mı? Lütfen yardım edin. Çok çaresiz kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende araştırıyorum, neolur bulduyseniz bana da soyleyn, cok farklı bir tedavi uyguluyor duydum kadarıyla. Tedavi olan varsa yardım edebilir mı bize de

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)