Ana içeriğe atla

Ohdo Sendromunda Yüz Özellikleri


Bir önceki yazımda yani şurada anlattığım özellikler nedir hadi gelin bakalım..Hem özelikleri tanıyalım hem Ertuğrulumdaki etkilerine bakalım..

1. Gözün açılmasının daralması ( blefarofimosis), birbirinden ayrık uzak gözler (hipertelorizm)




Biraz uzak doğulu insanların veya orta asyalı Türklerin göz yapısı gibi aslında.. Benim blefarofimosisten anladığım çekik göz :P Tabi daha fazla olması ve ailede çekik göz yokken çocuğun çekik gözlü olması sorun oluyordur zannımca..

2. Sarkık göz kapakları ( pitosis) ve geniş burun kökü..





İyice kapanmış gözler sarkmış göz kapağı .. Gözlerin arasının açık olması da geniş bir burun kökü..
Bu geniş burun kökü görüntüsüne down sendromluların tipik görüntüsünden gözler aşina aslında..





Gözlerle ilgili bütün özellikler bütün resimlerde var aslında :)


3. Uç kısmı yuvarlatılmış ( soğan ) burun ucu.., Burun ile üst dudağın arasında büyük bir boşluk ( uzun- düz bir filtrum)...





Burun ile dudak arasındaki kısımda ortada o Charles Chaplin bıyığının olduğu bölenin adı filtrum.. O kısmın belirgin olmaması ve burun dudak arası mesafenin uzun olması..

Soğan burun ucu da böyle yuvarlak toparlak bir burun..

4. Mikrognati (küçük bir çene)


Soldaki resim mikrognati örneği..

5. Küçük ve düşük kulaklar







Ve işte bu da benim biriciğim Ertuğrulum.. Pek çoğunuz zaten gördünüz gerçi...Tabii ki yanında benimle :)))



Yorumsuz bitiriyorum yazımı.. Amaç bilgilenmek :) 

Sevgiler...

Yorumlar

  1. Maşallah Ertğrul'a, kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ertuğrul bu dediklerine benzemiyor ki hiç, gayet yakışıklı ve normal gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok tatlıymış bu Ertuğrul yaaa, daha önce foto koymuş muydun emin olamadım ama ikinizi de ilk defa gördüm ben! Yazılara yüz geldi :) Memnun oldum!

      Sil
    2. Ogrenen anne teşekkürler :)) bir ara fotoğraf koymuştum baya sonra kaldirdim yada duzenledim hepsini,uzun zamandır bu ilk fotoğraf sanırım: )

      Sil
    3. Handancim bana da yüzü normal geliyor ama doktorlar odalarına girer girmez nesi var diyor,hal ve hareketinden mi tipinden mi bilmem :)

      Sil
  3. Bencede Ertuğrulcum çok yakışıklı çizerken bile zevkle çizdim :)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah size. Ertuğrul bilinçli ve ilgili anne, babaya sahip olduğu için çok şanslı. Senin sevgin ve ilgin pek çok şeyin üstesinden gelmenizi sağlayacaktır. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. çok tatlısınız <3 yavruş ertuğrul. sen de pek hoş hatunsun ama şapşik ana :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)