Ana içeriğe atla

Köpekler de havlamasin o zaman





Sabah saat 8, ertuğrul erken uyanınca az biraz yorulsun hem seviyor diye parka gittik..  Evet şanslıyım~ şanslıyız evin hemen önünde park var :)

Bizim sokakta saat fark etmeden bolca araç fark etmeden bolca korna duymak mümkün..

Bir cumartesi sabahı saat 8, iki tane servis aracı havalı korn ile selamlaşınca tutamadım kendimi.
Şoförlerin birisi parkın yanına bıraktı arabasını. İnince seslendim.


Afedersiniz dedim, kornalara basarken biraz düşünseniz. Ben basmadım dedi önce. Karşılıklı korna çalmışsınız gibi geldi dedim,evet ona cevap verdim ben dedi.. Sokakta en az 5~6 tane bebek var, korna onları uyandırıyor dedim. Verdiği cevap " köpekler de havlamasın " oldu...köpeklerin havlaması elimizde değil ama kornaya basmamak elinizde,yazıktır günahtır dedim.. Daha da duramadım çıktım eve.. Bir de tirstim ne yalan söyleyim...

Nasıl bir memleket, nasıl insanlar... Hiç bir şey olmasa bebeğe yaşlıya saygı vardı , artık o bile kalmamış.. Kopek de havlamasın nedir yaaa...
Ancak akşam 7 olmuş yazabiliyorum yazıyı ama sinirim hayal kırıklığım aynı..

Gerçi eşim e anlatınca söylediği de mantıklı, " onu düşünecek aa affedersin diyecek mi sandın, düşünse aklı yetse zaten baştan yapmaz. Bırak artık insan sanıp bunları uyarmayı,başımıza iş alacaksın sonunda "..haklı adam,haksız mı...

Neyse işte.. Bu da böyle bir anı..

Sevgiyle..

Yorumlar

  1. Böyle mantıksız ve odun insanlarla karşılaştığımda sinirim nasıl fırlıyor bilemezsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşa gör diyemedim,olası bebeğe ve annesine kıyamadım

      Sil
  2. O kadar düşüncesiz insan var ki. Say say bitmez günlük yaşantımızda.
    Bütün gece sıkıntılıydım. Uyuyamadım saatlerce, bir sağa, bir sola. Sıcaktan kavruluyoruz zaten her evin kapı pencere sonuna kadar açık.Tam uyumuşum artık sabah olacak. Saat 6 olmadan belediyenin işçileri gelmiş. Ellerinde çim biçme aletleri ve yanlarında boru gibi üfleme aleti. Bir inşaat çalışmasından beter ses çıkartarak durmaksızın çalışıyorlardı. Bütün mahalle ayağa kalktı resmen.Pazartesi sabahı 5,30 da Allah'tan reva mıdır bu. Hastası var bebeği var.
    Sabah Sabah sinirlerim zıpladı benim de. Girne Belediyesi ne diyeyim sana bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey allahım yaaaa... üfleme seysi ne işe yarıyor

      Sil
  3. Valla tepki vermeye korkar oldu insan.. Geçenlerde tek yön olan sokağa tersten giren araca yol vermeyen kadına (ki istese de yol veremezdi arkası doluydu) tersten gelen adam araçtan inip tokat attı. Bu memlekette haklı olmanızda bir işe yaramaz oldu maalesef.. Üstelik uyarayım derken dayak yemek yada canından olmakta mümkün..
    Kuzuyu öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hale bak yaaaa,, şans eseri yaşıyoruz aslında

      Sil
  4. maalesef eşiniz haklı...Neden bana baktın diyip de adam öldürenler var bu ülkede! -şu an hatırlayabildiğim en saçması bu ama daha da saçmaları eminim ki var-

    Haklı olsak bile elimizden birşey gelmiyor.

    Adamın mantığına bakın köpek de havlamasınmış!!

    YanıtlaSil
  5. Hastası var bebeği var yaşlısı var insan gibi insan olanı var hangi devirdeyiz ve hala korna çalarak selamlaşıyoruz. Hele o havalı kornalara o kadar sinir oluyorum ki o korna senin bi yerine ... tövbe tövbe diyesim geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her türlü kornaya sinir oluyorum. Konvoy yapilmasina kornalar eşliğinde gidilmesine de sinire olurum mesela. Kendi düğünümde izin vermedim. Biraz daha etrafı düşünmeli insan..

      Sil
  6. Gurur yapıp cevap verse de en azından bir sonraki çalışında dikkat edecektir Şapşik emin ol, ağzına sağlık ve iyi etmişsin söylemekle. Eminim etkin olacaktır.

    Ve biz de her daim parkta yaşasak sorun olmayacak ufaklık için, ne iyi etmişsiniz ;)

    Sinirlenme sen sakin ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parkta ise en mutly çocuk o, evde kıyametler kopuyor :) gece 12 sabah 6 fark etmiyor ona :)
      Aynı iki araba mıydı bilmiyorum orada bir servis merkezi var çünkü, ama yine selamlasmalar devam..

      Sil
    2. Hadi ya :D neyse umudumuzu kaybetmeyelim napalım :)
      Aynen yaaa... Sokak çocukları bunlar! Sıkılıolar tabi evde, onlar da haklı ;(

      Sil
    3. Hakli tabi,ben koca kadın sıkılıyorum evde: ))))

      Sil
  7. Evet daha önce babamın rahatsızlığı nedeniyle bu korna olayına Can'ımız sıkılıyordu şimdi de Kartal için hemen cama fırlıyorum giriş kattayız üstelik kabus oluyor düğünüm Zaman'ında arabalarla yaptığımız konvoydan ve gürültü kirliliğinden şu anda utanıyorum resmen çok büyük saygısızlıkmış ve şimdi herkesi bu konuda uyarıyorum 😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen arabalardan korna sökülse mi diyorum.. mesela şu an saat 23,42 ve yine bir havalı korna...

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)