Ana içeriğe atla

Ertuğrul un tanısı ne ki acep..



Malumunuz ertuğrul um gelişim geriliği yaşıyor. 24 ay bitti amma velakin genel gelişimi 12 ay civarı ki daha düşük olduğu alanlar da yok değil..

Bizim serüvenimiz 5 aylıkken başladı. Kafası küçük diye çocuk nöroloji ye gittik, sonra çocuk gastroentroloji vs derken (bu başka bir yazının konusu,yazdım sanki ama emin olamadım bi bakmam yoksa yazmam lazım: ) ) geldik bugünlere..



Ertuğrul un kanında pek çok şeye bakıldı aslında. Biiirr sürü metabolizma testi, karaciğer testi, alerji testi vs.. MR, EEG.. İdrar testleri.. Hepsi sorunsuz, hastalık belirtisi göstermeyen sonuçlar verdi..
7. ay özel eğitim ve fizyoterapi dönemi bitti mayıs ile.. Başta güzel gidiyordu ama son 1 ay resmen çile oldu öğretmenlere de bize de.. Hele bir de son 1~2 haftadır kafasını bulduğu her yere vurmaya başlayınca "dur"  dedik.. Biz derinlere bir inelim..

Marmara eğitim araştırma hastanesine götürdüm oglusu pazartesi günü. Gastroentroloji ve genetik sevki almaya.. Doktoru metabolizma ve psikiyatri de istedi..
Pazartesi günü genetik bölümünde görevli doktor arkadaşla konuşma şansım oldu ( hoca değil, uzmanlık öğrencisi, hocası izinde olduğu için gayri resmi bir görüşme oldu) . Ertuğrul un genetik hastalığı olan bir çocuk profiline uymadığını söyledi. Ne görüntü olarak ne de genel sistemik durum açısından. Çok şükür gelişim geriliği ve reflu harici bir sorunu yok oglumun, genetik hastalıklarda kalp, ciğerler, böbrek, kaslar vs vücudun bir veya bir kaç yerinde anormallik olurmuş.. Yine de atlamış olmayalım diyerek kromozom analizi istedi.
Bugün de çocuk metabolizma hastalıkları uzmanına muayene olmak için bakırköy e geldik. Kocaaa istanbul da sadece iki devlet hastanesinde var çocuk metabolizma hastalıkları uzmanı. Birisi bakırköy de birisi de küçükçekmece de.. Marmara 'daki doktor bakırköy ü önerdi biz de buraya geldik...

Metabolizma ile ilgili kan tahlilleri ertuğrul 8 aylıkken yapılmıştı,sanıyorum o yüzden hepsini tekrar istedi,üstüne eklemelerle birlikte.. 6 tüp kan aldılar. Bir de topuk kanı kağıdı na kan damlattılar.. Şimdi küçük bey idrar tahlili torbasını doldursun diye bekliyoruz..


Kuzum arabada kıvrılıp uyudu.. Sabah 7de uyandı sonra hiç uyumadı.. Doğru dürüst yemek de yemedi.. Yorgunluk zorladı artık bebegimi.. Neyse,uyurken torbanın dolma ihtimali daha fazla en azından: ))

Sonuçlar 15 gün sonra çıkacak.. 15 gün sonra randevu almadan gelebilirmisiz doktora...
Hadi bakalım hayırlısı...

Sevgiyle...

Yorumlar

  1. Hayırlısı diyelim o zaman...

    YanıtlaSil
  2. Allah yardımcınız olsun hayırlı haberler alın inşallah

    YanıtlaSil
  3. Sonuçlar temiz çıkar inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada kararsızım biliyor musun, ne olduğunu bilmediğim bir gelişim geriliği yerine acaba tedavisi olan bir hastalık olsa bir ilaç kullansak hoop iyilesse diyorum.. Ama tabi öyle hoop iyilesecek bir şey olmaz muhtemelen bir şey çıkarsa.. O yüzden amin,inşallah sonuçlar temiz çıkar

      Sil
  4. Kuzum yaa kıyamam nasılda yorulmuş. Şimdi ona dua ettim şifa olsun inşallah. Kocaman öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok tesekkur ederiizzz.. Bizzat tanımayan birisinin,muminin mumine duası daha makbulmus :) sizin de dertleriniz derman bulsun inşallah: )

      Sil
  5. Haydi bakalım güzel haberler gelsin.

    YanıtlaSil
  6. 15 gün içinde çıkması ve doktora ulaşmak aslında ne büyük şans, burda basit bir alerji için randevu almaya kalksam 1 ay sonraya veriyorlar. Umarım sonuçlar yüzünüzü güldürür!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım.. Teşekkür ederim öğrenen ve öğreten annecik :) hemen sıra bulmak cidden büyük nimet..her zaman olmuyor tabi :)

      Sil
  7. Geçmiş olsun, gönlünüz ferahlar bir an önce umarım.

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun, ins temiz çıkar sonuçları da doğru terapilerle de atlatırsınız bu dönemi.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun inşallah temiz güzel suçlar alırsınız hayırlı güzel haberler gelir inşallah benim oğlumun da gelişim geriliği var ama bizim selebral palsi teşhisimiz erken doğum sonucu Allah bütün şifa bekleyen yavrularımıza rahmetiyle mucizelerini nasip etsin inşallah dualarım hem sizinle hem bütün bebeklerimizle çocuklarımızla Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcınız olsun,cp zor..
      Amin,Allah butun çocukların yardımcısı olsun

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)