Ana içeriğe atla

Bebekte öksürük ve buhar

Oğluş 6 gündür hasta zaten. Ama son 2-3 gündür öksürüğü artık onu çok zorlamaya başlamıştı.Bu sabah artık yavrum öksürerek uyandı ve öksürüken mide özsuyu geldi. Kaldırdım babasını dedim Ertuğrul fena,bul bize bir doktor.
Pazar pazar çocuk doktoru nerede olur..Kartal da bir çocuk hastanesi varmış.Yakacık Doğum ve Çocuk hastanesi.Aklınızda bulunsun,Pazar günü çocuk doktoru lazım olursa gidersiniz.
Gittik yeri kolay,kartal köprüsünün üstünden ilk sağ il sol sonra tabelalar gösteriyor zaten.Köprüden sonra 5 dakika bil etutmadı sanırım yol.
Biz gittiğimide çok yoğun değildi hemen girdik doktorun yanına. sırtını göğsünü dinledi,boğazına baktı;buhara alacak ama ayrıca şurup mu istersin iğne mi dedi :/ 6 gündür zaten şurup içiyor diyince iğneye geçiyoruz o zaman artık dedi. Kuzum benim 18. ayında iğne ile de tanıştı :(
Eşim nöbetçi eczane bulmaya gitti biz de buhar almaya..Masaj koltuğu gibi kocaman ve rahat koltuklar koymuşlar nebülizatörlerin yanına.Her çocuk için ayrı steril tek kullanımluk bir maske veriyorlar. maskeye ventolin koyup size veriyorlar. Nebulizatör denilen makinalarda su var,buhar ile ventolinin solunmasını sağlıyor. ilacın bitmei 5 dakika falan sürüyor. Bize 3 sefer uygulama verdiler. buhar ilaç bitinceye kadar yaklaşık 5 -10 dakika sonra 20 dakika mola tekrar buhar..3. buhardan sonra iğnesini de yaptırdık ve çıktık..ama nasıl üşüttüm ben bu çocuğu bu kadar diye canım yanmadı desem yalan olur :(
Buhar almakta da çok zorlandı Ertuğrul,ventolin biraz kötü kokıyor. ebir de kocaman buhar maskesi.. tutmak istemedi yüzünde. Çocuk şarkıları söyleyerek sakinleştirmeye çalıştım.Kırmızı balık gölde kıvrıla kıvrıla yüzüyor,bir küçük iki küçük üç küçük aslancık..İnşallah bir daha gerek kalmaz.. ama sanırım artık hastalık ve ilaç sezonunu açtık malesef..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)