Ana içeriğe atla

Regaip Kandili



Regaip kandili yeni senenin ilk kandili..

Cuma gecesine denk gelen bir kandil ( Perşembe'yi cuma 'ya bağlayan gece ) ..

Hem kandilin güzelliği hem Cuma gecesinin güzelliği bir arada..

Recep Şaban Ramazan üçlemesinin ilki Recep ayının güzel hediyesi...

Recep ayının ilk Cuma gecesi'ne Regaip kandili denilmiş..


Bir söylenti, peygamberimizin ana tahmine düşüşünün o geceye denk gelmesi.. Ama bu söylentinin gerçek olmadığını ; bu söylentiyi yaymanın da hoş olmadığını söylüyor pek çok güvenilir kaynak..

Regaip kandilinin güzelliği Recep ayından, üç mübarek aydan ilkinin başlamasının müjdesinden geliyor..

Pek çok yerde gördüğünüz gibi Regaip kelime olarak regebe kökünen geliyor ve istemek - istenilen rağbet edilen şekilde çevirmek en özet mana oluyor..

Regaip kandilinde her kandil olduğu gibi bol bol istemek gerek...

Bütün bir senenin nasıl geçeceğinin belli olduğu bir gün demişti bir hocam bir seferinde.. Regaip kandili gecesine hürmette kusur edersen bütün sene haramla huzursuzluklarla boğuşursun; bu geceyi ihya edersen bütün senen Allah'ın izni ile güzel geçer..imiş..

Regaip günü tutulan orucun bir senenin tamamı oruç tutmuş gibi sevap kazandırdığı söylenir ..

Regaip gecesinde bir kişi her rekatında "bir tane Fatiha suresinin ardından üçer tane İhlas suresi ve Kafirun suresi ( yani üç tane ihlas üç tane de kafirun..)" okuyarak "otuz rekat" namaz kılınır ise bütün günahları affedilir denir..

Böylesi güzel bir gece Regaip gecesi.. Değerlendirebilenlere ne mutlu...

Ayakkabısının bağcığını bile Allah'tan istemeli imiş insan önce.. Regaip kandili adı üzerinde istek gecesi.. Ne derdimiz ne isteğimiz varsa Rabbimizden isteme gecesi..

Bir mü'minin diğer mü'mine duası en makbul dua imiş..

Birbirimizi unutmayalım bu gece..

Rabbim Recep ve Şaban ı ihya edip Ramazan'a hayırlısı ile ulaşmayı nasib etsin..

Rabbim nefsimizle mücadele etme ve o mücadeleyi kazanma gücü versin..

Rabbim iki dünyamızı da cennet eylesin..Aşamayacağımız dertler yüklemesin sırtımıza, geçemeyeceğimiz sınavlara sokmasın..

Kandilimiz mübarek, günahlarımız af dualarımız kabul olsun inşallah...


Yorumlar

  1. Kandilinizi kutluyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum.
    Bloğunuzu yeni gördüm ve takibe aldım, sizi de bloglarımızda ağırlamak isteriz :)

    http://maviveedebiyat.blogspot.com.tr/
    denemenlazim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı kandiller diliyorum size ve herkese.:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)