Ana içeriğe atla

Kırgınım ve sinirliyim !!!!




    Ben diş hekimi Tuba Uluneke Koç...

Normalde hastalar ile olan olayları sosyal medyaya veya böyle internet ortamına  taşımak huyum değildir.
Blogumda gezer bakarsanız veya instagram ~ face sayfalarıma bakarsanız görürsünüz zaten...

Ama bu hasta sosyal medya üzerinden beni linç girişiminde bulunduğuna göre bu paylaşımı hak etti..

Şeffaf plaklar kullanılarak yapılan ortodontik tedavi de esas olay hastanın plakları düzenli kullanması. Gerektiği kadar saat ve gün takmazsanız dislerde düzelme olmaz.
Bu hastanın tedavisi ilerlerken arada tekrar ölçü alınarak düzenleme yapıldı. Sonra ortodonti profesörü bir hocama danıştım. Hastamı muayene etti ve "KESINLIKLE PLAKLARI KULLANMIYOR,BU KADAR BOZUKLUK OLMASI BASKA TÜRLÜ DEĞİL. SENDEN VEYA PLAKLARDAN KAYNAKLI DEĞİL " dedi..

İşte benim hatam burada başladı...


Genç delikanlı, dişleri düzelsin. Etik var, deontoloji var vs hastaya yeniden plak yaptırdım. Yeni bir ücret almadan..
Tedavi devam ederken yine sorunlar oldu. Yine dedim takmıyor olabilir misin, bak düzgün tak.. Israrla taktığını söyledi.. Peki dedim..

Hastadan aldığım ücret zaten maliyetin çok az üstünde bir miktardı. Yeni yapılan plaklar ile hasta için benim cebimden çıkan miktar, hastadan aldığım ücretin iki katını hatta belki üç katını geçti..
En son, tedaviye başladığımız firmanın Türkiye temsilcilikleri ile ilgili sorunlar olunca, yerli başka bir firma ile devam etmeye karar verdik. Bu yeni plaklarda maliyetin yarısını ödemeyi kabul etmelerine rağmen tek kuruş ödeme yapmadılar, ben de ısrarla istemedim. Neyse dedim...

Muayenehanemi kapatma sürecinde en az 1 ay belki daha öncesinden haberi vardı. Kapattıktan sonra da firma aracılığı ile "EKSTRA TEK KURUŞ ÖDEME ALINMADAN DİĞER HEKIM USTELIK ORTODONTIST ARKADAŞLAR TARAFINDAN TEDAVISINE DEVAM EDILDI."
Buna rağmen, sosyal medyadan yazarak ve çalıştığım yeni poliklinige ulaşarak "parasını alıp kaçtığımı, bana ulaşamadığını, tedavisini yarım bıraktığımı " iddia etti..
Yeni çalıştığım yeri biliyor olması demek, web siteme ulaşım sayfasına bakmış olması demek. Ayni sayfada kendi mail adresim de var. İstese oradan bana rahatlıkla ulaşabilirdi. Kaldı ki zaten firmanın bana gönderdiği mailden gördüğünüz gibi tedavisi bitiyor zaten... Ortada bırakma kaçma söz konusu değil..


Yine de hastanın isim soyisim ayrıntısını vermeden kendisini buradan ifşa ediyorum. Çünkü gerçekten çok kırıldım ve sinirlendim.öyle işte.


Buraya okudu iseniz tebrik ve teşekkür ediyorum :)

Yorumlar

  1. Tel tedavisinin ardından şu anda şeffaf plakları takıyorum ve gerçekten bir gece unutunca bile tekrar taktığında insanın ağzı acıyor ufakta olsa oynama yapıyor dişler hemen kesinlikle böyle şeylerde %70 i hastayla alakalı tedavinin gelişme süreci.. canınızı sıkmayın diyemem ama böyle insanlar hep çıkacaktır kulak ardı edin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de güzel ve sağlıklı gülüşler dilerim :)

      Sil
  2. İnsanlarla birebir uğraşılan meslekler zor maalesef.

    YanıtlaSil
  3. Size sabır ve kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. maalesef oluyor böyle insanla uğraşmak her zaman zor gerçekten,sabır ve kolaylıklar....

    YanıtlaSil
  5. Evet kesinlikle hasta ile ilgili bir sorun ben de kötü bir hastayım 5 sene önce tel tedavisi gördüm Doğumdan sonra çıkartırdım damaklı birşey yapıldı onu kullanıyordum ve bir süre önce kaybettim onu şimdi de dişlerim eski haline gelmeye başladı ne yapacağım ben de şaşırdım doktorum Yalova'daydı gidemiyorum zaten kartaldan da fırsat bulamıyorum öyle kaldım işte ☹️☹️

    YanıtlaSil
  6. Acıma acınacak hale düşersin sözüne ne güzel bir ispat oldu buu. Senin dogruyu söyledigine inanıyorum canım. O arkadaşıda eshefle kınıyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Zaman zaman bizler de yaşıyoruz böyle sorunlar.Dilerim artık daha iyisindir...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)