Geçenlerde instagramda keşfette bir tarife rastladım. Dedim yenir bu..
Dün akşam evde deneyim dedim.. Denerken kendim ufak değişiklikler de yaptım..
Belki sizler çoktaaaan bilip yapıyordunuz böyle tavukları ama bizim ev için yeni bir lezzet oldu :) Sevdik biz, sizinle de paylaşayım dedim :)
Buyrunuz efenim huzurlarınızda fırında kaşarlı ve soslu tavuk...
Malzemeler:
* Bir paket tavuk göğsü
* 2 yumurta
* Bir iki avuç un
* Bir iki avuç mısır unu ( içine bir paket çıtır pane harcı katınca daha hoş oluyor )
* Çam fıstığı
* Kaşar peyniri
* Maydanoz
Tavuk göğsü ortadan ikiye sandviç gibi ayrılır. İçine dilimlenmiş kaşar peyniri, bir kaç yaprak maydonoz ve fıstık koyulur kapatılır.
İç yerleştirilmiş tavuk göğsü önce una bulanır. Her yeri unlanan tavuk yumurtaya bulanır. Sonra mısır ununa bulanır ve tepsiye yerleştirilir.
Ben yanına superfresh in hazır elma dilim pateteslerinden de koydum.. 240 derece civarı fırında yaklaşık 30-45 dakika civarı pişirdim. Ben tavuğu çook pişmiş severim siz damak tadınıza göre daha az bekleyebilirsiniz..
Yanında salata üstüne fesleğen serperek servis edince pek güzel oldu..
Kesince içi böyle oluyor :)
Bu da bizim masamız :)
Sizler de afiyetle yiyin :)
Sevgiyle :)
Aaa aşk olsun bizsiz mi yedin sennn 😂 afiyet seker bal olsun yarasın Ertuşumuza 😘 annesine yaramasin ama
YanıtlaSilErtuğrul yemiyor ki kuzum. Alerjisi var bunların hepsine.. Aman annesine yaramasin ama.evet :)))
SilGüzel tarif... Teşekkür ederim.:)
YanıtlaSilBen.teşekkür ederim :)
SilEline sağlık :)
YanıtlaSilSağol Handanim
SilElinize sağlık çok güzel görünüyor😊
YanıtlaSilTadı da güzel yapın bence: )
SilMerhaba, yazınız için teşekkürler. Blog yazarlarının buluşma ve sosyal paylaşım noktasına sizleri de bekleriz. Böylelikle içeriklerinizi bloggerlara tanıtabilir ve diğer bloggerlar ile kolaylıkla irtibat kurabilirsiniz.
YanıtlaSilSelam sayfamda 2 tane çekiliş var beklerim :)www.kozmetikpsikolojisi.com
YanıtlaSilyeni gördümmm umarım görüp gelen olmuştur :) :(
SilEnfes bunu mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilbizim evde herkes bayıldı.. biraz piştikten sonra dilimleyip tekrar pişirince daha güzel oluyor..
Siltavuk en sık yediğim şey yaa, yapayım bunu daaa :)
YanıtlaSilpişmesi uzun sürüyor biraz ama çok lezzetli
SilEline saglik canim nefis görünüyor 😊
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Sil