Ana içeriğe atla

Kadına şiddetle mücadele

 Kadına yönelik şiddette sınır tanımaz hale geldi dünya.. Sadece Türkiye değil bütün dünya yoldan çıkmış durumda olsa da sıralamada oldukça yüksek bir yerdeyiz..

Sosyal medya üzerinden tepkiler veriliyor. #kadınaşiddetehayır paylaşımları yapmayan kimse kalmıyor yeni bir olay gündeme gelince..ve tabi bir iki gün sonra hayat herkes için normale dönüyor..

Bu döngüyü kırmak için bir adım atıyoruz şimdi..  


Instagram hesapları @4kizcocukbuyutenbaba @buyanowski @pskgizemsarigul ve @gunesin_otizm_bahcesi bir destek topluluğu oluşturuyorlar.  Kadınların yalnız olmadığını, bir siyah beyaz fotoğraf olmamak için ummak ve kınamak ötesi birşeylerin yapılabileceğini göstermek, ölen kadınları azaltmak amaçlı...


Bir mektupla başladı herşey...





Sevgili Aslı Örsün (@dedomimu)  çağrısı ile harekete geçildi...


İlk hedef, 6 Eylül 2020 'de bir canlı yayın yapmak. Instagram'da @buyanowski hesabından yapılacak canlı yayında herkesin bir söz hakkı olacak. Yayına katılan her katılımcı kenidisin seçeceği tek bir cümle ile #kadinasiddetehayir diyecek. Sonrasında yeni hareketler etkinlikler de yapılacak.

Sen de bu oluşumun bir parçası olmak istersen Instagram @4kizcocukbuyutenbaba hesabından İbrâhim Yıldırım'a ulaşabilirsin. 

#kadinasiddet özelinde aslında daha mutlu kadınlar için haydi sen de elini taşın altına koy!!


Peki kimdir bu insanlar dersen..

Seda Anka.. @gunesin_otizm_bahcesi

Seda özel gereksinimleri olan bir çocuğun özel annesi.. Oğlunu tek başına hayata tutunsun diye tek başına hazırlıyor.. Son dönemde maalesef o da bir şiddete maruz kaldı...

İbrahim Yıldırım.. @4kizcocugubuyutenbaba 


Çok kısaca 4kizcocukbuyutenbaba yeterli olur aslında İbrahim beyi tanıtmak için..çocuklarının bakımında ve eğitiminde yardımcısız ve bakıcısız rol üstlenen, hem çalışıp hem de baba sorumluluğunu yerine getiren, bununla da yetinmeyip sosyal sorumluluk bilinciyle toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak için mücadele eden bir baba .Yine bu amaçla @buyanowski ile birlikte üç aydır Farkındalık Sohbetleri programını yapan, bu programlarla da insanlarda farkındalık yaratacak konuları işleyen, 6 Eylüldeki yayını da “Kadına Şiddete Hayır” konusuna ayırıp, bu yayına özel bir cümleyle çok katılımlı yüksek etkileşimli bir program yapabilmek için uğraşan güzel yürekli bir insan..

Barış Uyan.. (@buyanowski) 

Barış bey İzmir Karşıyakalı 3 kız babası evli ve mutlu bir bey..Kendisi bir eğitim uzmanı ve bir blog yazarı...(https://linktr.ee/buyanowski )

Gizem Sarıgül ( @pskgizemsarigul) 

Ekibin psikolojik desteği..


6 Eylül'de ve sonrasında seni bekleriz.. sen yoksan bir eksiğiz..

Yorumlar

  1. Etkinliği paylaşmıştım,katılacak ama sürpriz bir şekilde ağabeyim bana gelince katılamadım canlı yayına :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de teyzem vefat etti onun cenazesine gittik ben de katılamadım :(

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Katılıyorum... Her türlü şiddetten uzak günler dilerim..

      Sil
  3. Umarım en kısa sürede kökten hallolur bu durum. siz de yazılarıma göz atabilirsiniz: hamile blogu

    Gifrer Serum Fizyolojik Nasıl Kullanılır? ve Mochi pompa kullananlar yazılarıma göz atabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)