Ana içeriğe atla

8 mart...




8 Mart dünya Kadınlar günü...Gün bitmeden bir yazı da ben yazayım ...Yetiştim sanırım :)

Emekçi kadınlar günü imiş ya hani günün asıl adı; bence iyi olmuş başındaki sıfatın düşmesi.. Emekçi olmayan kadın var mı ki.. Ev hanımı diye küçümsedikleri kadınlar olmasa erkalarını kim toplayacak erkeklerin acaba..



Yakın zamanda bir video gördüm sosyal medyada; bir adam , çocukları doğduktan sonra çalışmayı bırakmak zorunda kalan eşinin aile bütçesine katkısını hesaplamış.. ( yurt dışı kaynaklı tabii ki.. ) bakıcı, temizlikçi, aşçı vs.. Oldukça ciddi bir mebla çıkmış ortaya..

Sadece kanınlar gününde hatırlanan kadın sorunları da ayrı bir ironi tabi.. Bugün TV de bir programda gördüm; Pakistan islamabat bölgesinde tuğla işçiliği yapıyor kadınlar.. Yanlarında bebekleri ile..40 derece sıcaklıkta..





Veya yine bugün face te bir paylaşımda gördüm; haber eski olabilir ama bu yaşanmışlığı değiştirmiyor.... Suud bir baba, üstelik vaiz, 5 (evet beş) yaşındaki kızına tecavüz ediyor, işkenceler ile öldürüyor. Ve ceza almıyor.. ( aldığı cezayı cezadan saymıyorum )



Veya pek çok psikopat tarafından yıllarca hapis hayatı yaşatılan kadınlar.. 20 sene güneşi görmeyen var içlerinde...

Ülkemde kadının hali zaten içler acısı.. Herkes "kadın hakları, kadınlar bizim canımız," der.. Siyasiler "kadın hakları, kadın milletvekili sayısı " vs der.. ama hala çocuk gelinler var, hala töre cinayetleri var ört bas edilen.. Hala boşanmak isteyen bir kadının öldürülmesini yanlış bulmayan bir güruh var...


Üstelik kadınların içinde "dayak yediyse hak etmiştir" diyen; "kocam değil mi döver de sever de " diyenler var...

Gece 3 te sokakta ise aranıyordur diyen...
dolmuşta niye tek başına kalmış inseymiş diyen...
Mini etek giymişse aranıyordur diyen....


En anlamadığım konu da; bu ara pek gündeme geldi aslında sosyal medyada ama sesi duyulmadı annelerin.. Emzirmek gibi doğal bir süreci cinsellikle aynı cümlede anan tipler.. 

Emzirmek hem bizim hakkımız, hem bebeğimizin.. Sadece uçtaki kahverengiliği kapatan bir bluz giyen bir bayan sorun değil, bebeğini emziren bir anne mi sorun... bluz da sorun değil esasen tabi ki...kim ne isterse onu giyer..o da ayrı bir konu zaten..


Neyse işte.. Günümüz kutlu olsun bacılarım...

Kadının gücünü anladığı ve kontrolü eline aldığı;
Daha güzel günler görmek dileği ile...

Yorumlar

  1. Çok güzel konulara parmak basmışsın. Kadınlardan korktuklarından kadınları sindirmeye çalışıyorlar. Umudumuz aydınlık güzel yarınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudumuz aydınlık güzel yarınlar...

      Sil
    2. Umudumuz aydınlık güzel yarınlar...

      Sil
  2. Çok güzel konulara parmak basmışsın. Kadınlardan korktuklarından kadınları sindirmeye çalışıyorlar. Umudumuz aydınlık güzel yarınlar.

    YanıtlaSil
  3. O kadar çok yazmışlar ki bir sen bir ben yazmadım diyecektim ki :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahahahah :)))) walla ben de o yüzden yazdım kuğucum:)) yoktu aslında böyle bir yazı yazma niyetşm.resmen kıskançlık, eksik kalmayım dedim :D

      Sil
  4. Ben de yazmadım. Zaten ne yazacaksın ki? İnsanın kanını donduran haberler. Aklım almıyor. Kadının 365 gün çektiği çileyi 1 güne sığdırmak mümkünmü. Yani 1 günlük tatil. İnsanı kadın yada erkek değilde insan olarak değerlendirdiğimiz gün anlam bulacaktır belkide bu gün. Ama şimdilik benim için hiçbir anlam ifade etmiyor gerçeği söylemek gerekiyorsa. Neyse emeğinize sağlık bence çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş. Ben sizi Sevgili Cafe tigrisin başkattığı Sizin Şehriniz etkinliğinde mimledim :). Haber vereyim dedim :)) . Bakmak istersiniz diye düşündüm. Sevgilerimle..

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktım siz de gördünüz :) teşekkür ederim tekrar çok mutlu oldum.. :)

      Sil
    2. Ben bu yorumu yazdıktan sonra gördüm yorumunuzu denk gelmiş :). Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)