Ana içeriğe atla

Annelik Delilik





Evet şaşırmayın.. annelik delilik azizim.. Hiç olmadık şeylere sevinip , gereksiz şeylere üzülen bir insan akıllı olabilir mi..

Aman da ne güzel gaz çıkarmış benim oğlum diyerek kahkahalar atan kadın biraz sonra neden bana bakmıyor diye ağlamaya başlarsa şaşırmayın.. E hatun çocuk oyun oynuyor bir rahat bıraksana... Yok.. Ben annesiyim ben yanında isem hep bana baksın.. Oldu canım.. Sen öyle yap o zaman.. :)



Bugün benim canım oğlum güzel oğlum aslan parçam Ertuğrul 'um için günlerden baba.. Hafta içi hep benimle iş yerimize geliyor; cumartesi günleri de evde babasıyla kalıp kaynaşıyor.
İlk başlarda çok tereddüt etmiştim evet itiraf ediyorum istemedim.. Hala da bu durumdan çok hoşnut muyum emin değilim aslında :P Ama onun için iyi oluyor. Babası ile vakit geçirmek her bebeğin ihtiyacı ve koca bir gün babası ile kalmak baba oğul ikisine de iyi geliyor. Daha güzel oynuyorlar artık :)

Evden çıkarken "Ertuğrulum oğlum ben işe gidiyorum. Bugün baba günü, ben işte iken sen de evde babanla oyna üzmeyin birbirinizi" diyerek çıkıyorum.. Cümle değişse bile evden çıktığımı ve akşam geleceğimi söylemeden çıkmamaya özen gösteriyorum. Şimdiye kadar pek umursamıyor gibiydi.. Ya da en azından bana öyle geliyordu.. Ama bugün benim güzel bebeğim ben gidiyorum dediğimde döndü boynuma yapıştı  :) Nasıl sevindim.... Evet biliyorum ben evden gidiyorum diye üzüldüğü için üzülmem gerekli ki bu üzüntüyü de yaşadım; ama artık oğlumun beni umursuyor olması;söylediğimi anlayıp tepki veriyor olması.. Paha biçilemez bir mutluluk :)

Aslında bu tepkiyi ilk defa 2 gün önce gösterdi. Dedesine ilaç almaya gitmem gerekiyordu. Ertuğrul dedesinin ellerini sıkı sıkı tutmuş yürüme çalışmaları yaparken eğildim yüzümü onun seviyesine getirdim;oğlum ben eczaneye gidip geliyorum dedim,Başı öne eğikti ,kafasını bir anda kaldırdı baktı ve aa uu sesleri eşliğinde kafasını boynuma koydu kendisini ileri itti.. Benim güzel yavrum..

Allahım sen nazarlardan sakla yavrumu.. Benim nazarımdan bile koru kuzumu.. Ve gelişiminde yardımcısı ol.. Bütün çocukların.. Ama en çok herhangi bir sebeple hayata adapte olmakta zorlananların..

Neyse konumuza dönersek; oğlum gitmeme tepki verdi diye sevindiğime göre, deli miyiiimm değil miyiiim siz karar verin artık :) Benim bildiğim; aşığım oğluma ve oğlumu çok seviyorum...  :) <3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)