Ana içeriğe atla

Nuhun Gemisi

                                                 
Nuhun gemisi, çocuk terapi ve aile danışma merkezi benim hayatımın dönüm noktalarından diyebilirim.
Benim Ertuğrulum gelişim geriliği olan bir çocuk. Sebebi çözülemedi ama biraz yavaş geliyor akranlarına göre.
Bu gemi,bizi aldı ilerilere taşıdı. Resmen kulaç atarak ilerlemeye çalışırken gemiyle miller aştık diyebilirim :) Garip bir tabir oldu ama anladınız siz :)

Gelelim bu Nuhun gemisi nasıl bir yer onu anlatmaya..
Kalamışta, Fenerbahçede. Bir ilkokulun hemen yanında, Kalamış Şehit murat özyalçın ilkokulu. Bu okul da güzel bir okul galiba,yurt dışı destekli bir proje kapsamında hareket edeiyorlar,afişini gördüm :) Nuhun gemisi terapi merkezinin olduğu binanın giriş katında da garanti bankasının bir şubesi var.

Nuhun gemisi 1. katta, Aslında bir ev ama kendilerine göre düzenlemişler. 3 tane oyun odaları var. 1 büyük oda,fizik tedavi ve duyu bütünleme merkezi odası, bilişsel gelişim ve oyun odası,konuşma terapisi,genel gelişim her şey için bir materyalleri ve uzmanları var. Özel çocuklara gerekecek her şey bir arada bu merkezde.

Nuhun gemisi çocuk terapi ve aile danışmanlık merkezinin sahibi Mine hanım;çok güçlü ve yüreği de kendisi de çok güzel bir insan. Şu an 9 yaşında olan otizm tanısı koyulmuş bir oğlu var,Nuh.. Merkez adını O'ndan alıyor zaten. Kendi yaşadığı maddi manevi sıkıntılardan sonra, aileler için hayat bu kadar zor olmamalı demiş ve bu merkezi açmış. Hedefi otistik veya ileri zekalı her türlü farklı çocuk için özel bir okul açabilmek.

Uzmanların ve çalışanların hepsi güler yüzlü insan ve özellikle çocuk seven yapıdalar. Kendinizi evinizde ya da çok yakın bir dostunuzun yanında hissediyorsunuz.

Çocuklar,hele de özel çocuklar çok duygusal oluyor,sevgiyi daha çok hissediyor ve sunuyorlar. Her çocuk sevildiğini hisseder zaten. Ve sevilen sevildiğini bilen hisseden bir çocuk mutlu çocuktur. Mutlu çocuk daha kolay ve hızlı gelişecektir.

Nuhun gemisi çocuk terapi ve aile danışmanlığı merkezinde,çocuğunuzun sevildiğini siz de hissediyorsunuz,çocuğunuz da. En azından benim için öyle :) Ki gelen diğer anneler ile konuştuğum zaman onlar da aynısını söylüyor. Herkes sevgi dolu burada..

Buraya gelmek için özel bir çocuğa sahip olmaya gerek bu arada; 9 aydan 12 yaşa kadar bütün çocuklara gelişim tarama testleri yapıyorlar,özel veya normal her çocuk için gelişim destekleyici programlar hazırlıyorlar-hepsi çocuğa özel programlar. Her çocuk farklı,ihtiyaçları da farklı :)

Nuhun gemisi çocuk terapi ve aile danışmanlığı merkezinde,otizm,dikkat eksikliği,hiperaktivite,gelişim geriliği gibi durumların yanı sıra dahi ileri zekalı çocuk eğitim destekleri de var.

Benden söylemesi..

Sevgiyle kalın..

Yorumlar

  1. Şapşik anne; çok güldüm isme. :) Yazı gayet açık net ve bilgilendirici olmuş elinize sağlık. Fotoğrafta çok hoş. Kuzucuk, annesinin enerjisiyle çok hızlı yol alıyor ve alacaktır. Eminim. Yazıları takip ediyor olacağım. Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) teşekkür ederim Hatice hanım çok mutlu ettiniz beni 😍

      Sil

Yorum Gönder

Bu konuda sen de bir şeyler söylemek ister misin ? Haydi durma sen de fikrini söyle :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Synacthen Depot 1mg Ampul

Şimdi diyebilirsiniz bu nasıl bir yazı başlığı.. Başlık değil ilaç adı.. Haklısınız da.. Amacım bu ilaç hakkında yazmak..İlaç nedir , nerelerde kullanılır, bizimle alakası ne; ne tür etkileri var.. E bunların hepini bir başlığa sığdıramayınca ilacın adı en iyi başlık oldu :D Önce teknik bilgilerden başlayalım.. Nedir bu synacten.. Synacthen depot 1mg ampul kas içine yapılan bir enjeksiyon.. " Kabadan " iğne.. Böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlayan bir ilaç. Böbrek üstü bezi çalışıyor mu diye test için de kullanılıyor. ACTH -adrenokortikotropik hormon  takviyesi..Vücudun kendi ürettiği steroidlerin artırılması ilk hedef genel olarak. Kortizol , glokokortikoid, mineralokortikoid, androjen.. Ülseratif kolit, crohn, romatizma, kanser gibi hastalıkların yanında bazı nöbet çeşitlerinde de kullanılıyor. Dünyada ESESS tedavisinde birincil tercih ACTH takviyesi.  Ayrıca diğer epilepsi türleri ve otizm için de kullanılıyor. Biz ESESS için kullanıyoruz.

Ayak bağı kesme

Fotoğraf alıntı.. Selam kizlaarrr.. Simcik şöyle bir durum mevzuu bahis.. Malumunuz benim minnak bir miktar geriden gelmekte..21 aylık henüz yürümedi. Başka şeyler de var tabii dee, bu yazının konusu geç yürüme~ yürüyememe..

Reflu ah reflu...

Ertuğrul doğduğu günden beri reflu sorunu yaşıyor. Biz hep patalojik bir reflu dedik ama doktorlara anlatamadık. Biz de de hata var gerçi, çocuk gastroentroloji ye gitmedik hemen.. 4 ay bittiği sıralarda kilo persentili artık %2ye kadar düşünce yeter dedik gittik.. Gastrotuss baby diye bitkisel içerikli ve zor bulunan ithal bir şurup yazdı doktor. Firma ile iletişime geçip yakın eczanelerden birisine göndermesi ile ulaşabildik ilaca. Hemen etkisi başladı. Kusmalar ciddi oranda azaldı, hatta gaz sancıları bile azaldı. ( aslında çocuğun midesi yandığı için kıvranıyor biz de gaz sanıyor idik muhtemel)